Četiri medalje za bh. sportiste Specijalne olimpijade

Radiosarajevo.ba
Četiri medalje za bh. sportiste Specijalne olimpijade

Sportisti Specijalne olimpijade u BiH osvojili su četiri medalje na Ljetnoj olimpijadi za osobe s posebnim potrebama održanoj u Atini, na kojoj je učestvovalo 178 zemalja i 10.000 takmičara.

Osvajači zlatnih medalja u Atini bili su košarkaši Nihad Durmić, Boro Marelić, Asmir Krajčin, Almin Bjelica, Damir Đogić i Mersudin Suljagić, te Vedrana Nović (utrka na 200 metara) i Senad Pirić (plivanje 25 metara slobodno).

Safet Crnović osvojio je bronzanu medalju u trčanju na 100 metara. Alma Šilović i Velibor Petrić osvojili su peto mjesto u svojim konkurencijama u skoku udalj.

Bh. plivači su također bili uspješni. Irmela Peranović i Milko Rajić su bili četvrti u disciplini 25 metara slobodno u svojim kategorijama, dok je Biljana Božić osvojila peto mjesto u istoj disciplini.

Šef delegacije u Atini i predsjednica Olimpijskog komiteta Specijalne olimpijade u BiH Mirsada Hukić kazala je da je bh. tim imao najmanje članova u svom sastavu ali da je pokazao zavidnu borbenost što je rezultiralo osvojenim medaljama.

Predsjednik OKBiH Izet Rađo obećao je za iduću olimpijadu nabaviti dresove za sportiste ekipe Specijalne olimpijade u BiH te da će ekipu predvoditi najbolji bh. džudist Amel Mekić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije