Cerić, Softić i Potur sportisti 2010. godine

Radiosarajevo.ba
Cerić, Softić i Potur sportisti 2010. godine

Prema izboru Sportskog saveza, džudistkinja Larisa Cerić, karatiskinja Merima Softić i karatista Nermin Potur su proglašeni za najbolje sportiste Bosne i Hercegovine u 2010. godini. U ekipnoj konkurenciji nagrade su dobila dva odbojkaška tima. Za najbolju mušku ekipu proglašen je Odbojkaški klub Kakanj, dok je ŽOK Jedinstvo iz Brčkog dobio nagradu za najbolju žensku ekipu.

Džudistkinja Larisa Cerić je ponovila uspjeh od prošle godine i opet osvojila nagradu za najbolju sportistkinju godinu u BiH. Na Svjetskom prvenstvu koje je održanu u SAD-u, Cerićka je osvojila bronzanu medalju, dok je na Evropskom prvenstvu takmičenje završila sa srebrnom medaljom.

Nermin Potur, član Karate kluba Igman Ilidža i reprezentacije BiH je u 2010. godini osvojio bronzanu medalju u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na 20. Svjetskom prvenstvu koje se održalo u Beogradu. Medalju istog sjaja je dobio i na Evropskom prvenstvu u Atini, dok je na Svjetskom univerzitetskom prvenstvu uspio osvojiti bronzanu medalju.

Odbojkaški klub Kakanj već godinama suvereno vlada odbojkaškom scenom u BiH. Posljednje tri godine osvajaju duple krune u našem prvenstvu. Proteklih godina ovo je jedini naš predstavnik u CEV i GM Challange kupu.

Ženski odbojkaški klub Jedinstvo je ove godine osvojilo svoju treću uzastopnu titulu prvaka BiH. I ŽOK Jedinstvo je ove godine ispalo u drugom krugu CEV kupa.

Pobjednici u ostalim kategorijama

Najbolji trener je Ramiz Potur, koji je sa karate reprezentacijom osvojio treće mjesto na SP u Beogradu.

Za sportistu decenije proglašen je Markica Dodik (boćanje), dok je trener decenije Branislav Crnogorac (džudo). Sportski djelatnik decenije je Miralem Zubović.

Najuspješnija juniorka je Adna Stambolić (kickboxing), koja je osvojila je 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. U muškoj konkurenciji nagradu je dobio Dario Stojčić (boćanje). On je na Svjetkom prvenstvu održanom u Rijeci osvojio drugo mjesto.

Najuspješniji student sportista je Alem Kupusović (karate); Posebnu nagradu Mirza Delibašić dobili su fudbaler Emir Spahić i teniser Damir Džuhmur. Nagradu za sportskog menadžera godine dobio je Nijaz Gracić. Nagradu za životno djelo dobio je Ahmed Karabegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije