Čelični Mike Tyson najavio povratak u ring

1
Radiosarajevo.ba
Čelični Mike Tyson najavio povratak u ring
Foto: EPA-EFE / Iron Mike Tyson

Legendarni Mike Tyson vratio se krajem 2020. u ring 15 godina nakon što je otišao u mirovinu. Borba protiv Roya Jonesa na kraju je završila bez pobjednika.

Čelični Mike sada je objavio da bi uskoro opet trebao ući u ring, ali ne i s kim. Spominjao se dosta obračun sa starim rivalom Evanderom Holyfieldom, koji ga je dva puta pobijedio te ga je prije nekoliko dana prozvao. No za sada nema službene potvrde.

“Vjerojatno će se to dogoditi 29. maja il tako nešto. U istoj dvorani gdje si se ti borio posljednji put”, rekao je Tyson u podcastu Hotboxin meksičkom prvaku Canelu Alvarezu.

Legendarni Tyson (50-6, 44 KO), bio je najmlađi svjetski prvak u teškoj kategoriji uu istoriji boksa, neprikosnoveni prvak od 1987. do 1990. i prvi bokser teške kategorije koji je istovremeno držao WBA, WBC i IBF naslove. Posljednji put je bio u ringu u junu 2005., kada je izgubio od Kevina McBridea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije