Cavendishu treća etapna pobjeda ove godine

Radiosarajevo.ba
Cavendishu treća etapna pobjeda ove godine

Engleski biciklist Mark Cavendish nastavlja sa sjajnim sprinterskim izvedbama i ove godine na Tour de Franceu. Trijumfirao je u masovnom sprintu i u srijedu, u 11. etapi Tour de France.

Kiša je pratila glavninu rute od 167,5 kilometara od Blaye les Minesa do Lavaura, a Cavendish je ovim došao do osamnaeste etapne pobjede u karijeri na najprestižnijoj svjetskoj biciklističkoj utrci.

U finišu je Cavendish relativno lako nadmašio Nijemca Andrea Greipela i Amerikanca Tylera Farrara. Inače, njegova momčad Highroad opet je pripremila Cavendishu teren za put prema etapnom slavlju, a ovaj je svojom eksplozivnosti još jednom bio ispred svih.

Ništa drugo značajnije se nije dogodilo u ovoj etapi, no dramatično bi definitivno trebalo biti od četvrtka. Tada je na rasporedu prva od tri teške brdske etape po Pirinejima. Dvanaesta etapa se vozi od Cugnauxa do Luz Ardidena u duljini od 211 kilometara.

I dalje žutu majicu drži francuski biciklist Thomas Vöckler, dok je zelenu (najbolji sprinter) danas preuzeo etapni pobjednik Cavendish.

 

Tour de France, rezultati 11. etape (Blaye les Mines - Lavaur, 167,5km):

1. Mark Cavendish (VB / Highroad) 3h46:07

2. Andre Greipel (Njem / Omega Pharma Lotto)

3. Tyler Farrar (SAD / Garmin Cervelo)

4. Denis Galizmjanov (Rus / Katuša)

5. Edvald Boasson Hagen (Nor / Sky Procycling) svi u vremenu pobjednika

...

 

Ukupni redoslijed:

1. Thomas Vöckler (Fra / Europcar) 45h52:39

2. Luis Leon Sanchez (Špa / Rabobank) +1:49

3. Cadel Evans (VB / BMC Racing Team) +2:26

4. Frank Schleck (Luks / Leopard Trek) +2:29

5. Andy Schleck (Luks / Leopard Trek) +2:37

...

16. Alberto Contador (Špa / Saxo Bank) +4:07

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije