Koln / Ćatić bi 4 godine mogao provesti u zatvoru: Imaju dvije vijesti dobre za njega

29. 11. 2019. u 14:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 45

Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, bh. bokser s njemačkim pasošem, nakon hapšenja u Kelnu zbog sumnje na utaju poreza, već osam mjeseci provedi u zatvoru.

Nakon današnjeg ročišta sve je izvjesnije da uskoro neće napustiti zatvorsku ćeliju.

Tužiteljica Renke Hoogendoorn izjavila je danas da smatra da je četverogodišnja kazna primjerena za Ćatića I ona je to predložila tokom ročišta.

Prema njenim navodima dvije stvari su ključne. Prva - Ćatić već ima uvjetnu presudu za utaju poreza iz 2011, a druga - da se ovog puta radi o utaji milionskog poreza.

“Smatram da I dalje postoji opasnost od bijega. No, u slučaju nagodbe, osuđeni može slućiti zatvor otvorenog tipa. Tako bi mogao nastaviti karijeru I na taj način zarađivati”, dodala je tužiteljica Hoogendoorn.

 

Nastavljeno suđenje Adnanu Ćatiću - undefined

Facebook: Nastavljeno suđenje Adnanu Ćatiću

Ima i jedna dobra vijest za Ćatića. Prema novim izračunima Ćatić se terete za oko 2,2 miliona eura, za razliku od ranijih 5,8 miliona.

Prema informacijama do kojih je došao Express, Ćatićeva firma Sturm Box Promotion GMBH je u julu 2010. godine zaključila ugovor s marketinškom agencijom UFA Sports i njemačkim kanalom Sat 1, koji mu je trebao donijeti između 1,8 i dva miliona eura po borbi.

Prva od ukupno dvanaest borbi emitovanih na kanalu Sat 1 bila je 4. septembra 2010., a posljednja 20. februara 2016. Nakon toga Ćatić je pozitivno testiran na doping.

Ćatićev promotor Ahmet Oner, koji je svojevrememo tužio Sturm Box-Promotion zbog navodno neplaćenih naknada, navodno je također bio uključen u ovaj biznis.

Öner je govorio da su isposlovali 20 miliona eura, a Express piše da su godišnje prijavljivali znatno niže iznose poreza.

NEMA KOMENTARA