CAS odgodio saslušanje oko slučaja Contador

Radiosarajevo.ba
CAS odgodio saslušanje oko slučaja Contador

Sportski sud u Lausannei (CAS) odgodio je saslušanje oko dopinške afere Alberta Contadora koje se trebalo održati između 6. i 8. juna. U službenom objašnjenju odluke o odgodi stoji da je ona donesena "da bi se svim strankama dala razumna količina vremena da se pripreme za saslušanje kako bi osigurali osobna sudjelovanja svjedoka i eksperata u cijelom slučaju".

CAS nije odredio nove datume održavanja saslušanja, niti je precizirao na čiji je zahtjev došlo do odgode, što znači da bi se rješenje slučaja moglo otegnuti iza ovogodišnjeg Tour de Francea koji se vozi od 2. do 24. jula.

Podsjećamo, Contador je prošle godine, 21. jula, tokom Tour de Francea ispao pozitivan pri testiranju na supstancu klenbuterol. Četiri dana kasnije, prije no što su rezultati testiranja bili poznati, Contador je obranio naslov na Touru.

Španjolski biciklistički savez prvo je privremeno suspendirao najboljeg svjetskog biciklista, ali je kasnije prihvatio Contadorovo obrazloženje u obrani: da je zabranjenu supstancu u tijelo unio konzumirajući kontaminirano goveđe meso. Nakon što je Španjolski biciklistički savez (RFEC) oslobodio 28-godišnjeg Contadora svih optužbi, slučaj je došao do Međunarodne biciklističke federacije (UCI), ali i Svjetske antidopinške agencije (WADA), koji su taj stav RFEC-a osporili, te su tužbu proslijedili Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lausannei.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije