Brutalni napad na trenera hrvatske boksačice odgodio meč za svjetsku titulu

Radiosarajevo.ba
Brutalni napad na trenera hrvatske boksačice odgodio meč za svjetsku titulu

"Ljudi hvala vam svima na podrškama i na porukama podrške za oporavak mog trenera. Ja sam dobro, trener će biti dobro nakon operacije. Samo ću reći kad se vratim i kad sve ovo završi imat ću presicu, da ne dajem izjave jednu po jednu i reći šta se sve događalo, pogotovo u zadnjim danima, no unatoč tome rekli smo idemo na meč, spremna sam i onda smo doživjeli ovo što je sramota za sport. Sve u svemu, nema meča nema tih novaca za koje bih sutra ušla u ring, jer ovo je moglo završiti i gore, a život mog trenera nema cijenu!"

Tim riječima na Facebooku se obratila hrvatska boksačica Ivana Habazin i otkazala borbu protiv braniteljice titule Claresse Shield za naslov u velter kategoriji asocijacija WBO i WBC.

Ivana Habazin išla je na vaganje uoči meča protiv Claresse Shields, kada je njen trener James Ali Bashir pretučen! Događaje prije i poslije napada možete vidjeti OVDJE

"Pozdrav svima, još sam u bolnici, pola je sata iza ponoći... Završila je Bashirova operacija. Ovdje je, bit će dobro, bit ću i ja dobro. Želim vam samo reći hvala zbog poruka podrške. Borba je službeno otkazana", rekla je Ivana u obraćanju na Facebooku i dodalča da "ne zna tko bi mogao i pomisliti da će ući u borbu za dvije svjetske titule nakon sveg tog sr***a koje se dogodilo njoj, treneru i timu.

"Bashir je išao gledati koliko kilograma ima Shields, mislim da je to njezina sestra, histerično se derala na Bashira da se makne i mahala rukama oko njegova lica. On je onda ipak otišao, a nju su odvukli i derali su se jedno na drugo. Odvukli su ju na drugi kat i bilo je mirno nekih 5-10 minuta", rekao je za RTL Ivanin PR Luka Kukina.

Tada je čovjek, za kojeg misle da je Claressin brat koji je tek izašao iz zatvora, ubrzanim korakom krenuo prema Bashiru... Svi su mislili da će sve završiti na verbalnom prepucavanju, no završilo je mnogo gore. 

"Bashir je bio okrenut leđima i nije ga vidio i pao je, a ovaj je valjda još zakoračio prema njemu i ja sam ga uhvatio i odgurnuo. On je stao u boks stav prema meni", rekao je Luka i dodao:

"I ja sam isto stao u boks stav i napravio korak prema njemu. No, tada mi je prošlo kroz glavu da ne znam s kim imam posla, ima li pištolj ili nož i napravio sam korak unatrag i pustio ga. Vidio sam da Bashir dolje leži, Ivana ga drži i plače i onda su zvali 911 i čekali smo 10-ak minuta, činilo se kao vječnost".

Profesionalna organizacija WBC najoštrije je osudila stravičan napad koji se dogodio u službenoj aktivnosti oko ovog događaja", piše u priopćenju ove boksačke organizacije o napadu na trenera Ivane Habazin koji se dogodio tijekom vaganja pred meč za svjetsku titulu u velter kategoriji protiv Amerikanke Clarisse Shields.

"WBC je siguran da će odgovarajuća tijela u potpunosti primijeniti zakon na ovaj žalosni incident", dodaju iz organizacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije