Švicarska / Brusi formu za Svjetsko prvenstvo: Amel Tuka nastupa na mitingu u Lucernu

09. 07. 2017. u 21:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka u utorak će nastupiti na mitinku u švicarskom Lucernu, u okviru priprema za Svjetsko atletsko prvenstvo u Londonu.

On će na ovom mitingu nastupiti u svojoj disciplini - utrka na 800 metara, na centralnom švicarskom atletskom događaju godine, prenosi Zenicablog.

Prema podacima organizatora, direktan prijenos mitinga u Lucernu bit će omogućen u više od 50 država, jer je riječ o jednom od najvećih svjetskih atletskih mitinga, a utrka u kojoj nastupa Amel Tuka planirana je za 19.20 sati.

Na stazama i borilištima će se naći 200 švicarskih i 150 stranih atletičara iz više od 40 država svijeta. Olimpijski i svjetski šampioni, najbolji atletičari današnjice nastupiti će u trčanju, skoku u dalj, bacanju koplja, kladiva… 

"Prošle godine konkurencija je bila stvarno jaka, tako da i ove godine očekujem jednu dobru utrku uz sto bolji rezultat ove godine! Osjećam da tek ulazim u svoju pravu formu, bas onako kako je to trener i isplanirao pred London", rekao je Amel.

Podsjećamo, najveće ovogodišnje okupljanje atletičara, Svjetski atletski šampionat u Londonu je od 4. do 13. augusta. Amelova disciplina je na rasporedu 5. i 6. augusta, a finale je 8. augusta.

NEMA KOMENTARA