Bravo, šampione: Pogledajte kako je Ismail Barlov donio zlatnu medalju u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Bravo, šampione: Pogledajte kako je Ismail Barlov donio zlatnu medalju u BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ismail Barlov

Paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ismail Barlov, u nedjelju, 21. aprila osvojio je zlatnu medalju na Europskom seniorskom prvenstvu koje se održava u Portugalu.

Europsko prvenstvo održava se od 21. do 27. aprila, a Ismail Barlov u ponedjeljak, 22. aprila će nastupiti i u disciplini 150 miks. Bh. boje brani i Ismail Zulfić koji će nastupiti u disciplini 50 delfin.

Trinaestogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine historijski rezultat ostvario je u Madeiri u disciplini 50 metara prsno. Do titule šampiona Europe u finalu je stigao sa rezultatom 1:01:15.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Popularni Barla zlatom na Europskom seniorskom prvenstvu je još jednom potvrdio vrhunsku klasu i kontinuitet rezultata obzirom da je vlasnik i dvije A norme za predstojeće Paraolimpijske igre u Parizu ovog ljeta.

"Hvala svima koji su vjerovali u mene, koji su me podržavali, koji su mi bili snaga svih ovih godina. Hvala mojim roditeljima, prijateljima, nastavnicima, resornim ministarstvima, sponzorima Iscos Emilia-Romagna, Otto per Mille Valdese, Motized, BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Paraolimpijski komitet BiH, a najveću zahvalnost dugujem mojim trenerima i mom Plivačkom klubu SPID. Ostvario sam snove, ali ovo je tek početak. Ono najbolje tek dolazi", poručio je iz Portugala, Ismail Barlov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije