Bravo majstore: Amel Tuka nakon duže pauze osvojio naslov prvaka BiH na 800 metara

2
Fena
Bravo majstore: Amel Tuka nakon duže pauze osvojio naslov prvaka BiH na 800 metara
Foto: SC Sport / Amel Tuka

Član Atletskog kluba Zenica Amel Tuka ovogodišnji je pobjednik u trci na 800 metara na Državnom atletskom prvenstvu za seniorke i seniore, koje se u subotu, 29. juna i nedjelju, 30. juna, održavalo na Atletskom stadionu "Kamberovića polje" u Zenici.

Tuka je pobijedio s vremenom 1:47.29, ispred Jovana Rosića iz banjalučkog Borca, koji je ostvario vrijeme 1:55.60. Tuka je, tako, nakon što je protekle tri godine prvak na 800 metara bio Abedin Mujezinović te koji nakon jučerašnjeg trijumfa na 400 metara danas nije nastupio na 800 metara, vratio naslov državnog prvaka u svojoj omiljenoj disciplini, u kojoj je i državni rekorder s 1:42.51. Tuka je s 46.15 državni rekorder i na 400 m.

Mujezinović je danas za AK Sarajevo trčao štafetnu trku 4x400 m, ali je završio kao drugi, iza štafete Slobode Tehnograd iz Tuzle. 

Teška nesreća na cesti u BiH, ima povrijeđenih

Teška nesreća na cesti u BiH, ima povrijeđenih

Bacač kugle Mesud Pezer iz Atletskog kluba Zenica jučer je novi naslov bh. prvaka ostvario s odličnih 20.93 metra.

Mujezinović je jučer u trci na 400 metara pobijedio s vremenom 47.87. Pobjednica u skoku u dalj, Emina Omanović iz AK Sarajevo, potvrdila je normu za nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za juniorke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije