Bravo, Bosanci: Fantastičan nastup i četiri medalje na Europskom taekwondo prvenstvu za BiH

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, Bosanci: Fantastičan nastup i četiri medalje na Europskom taekwondo prvenstvu za BiH
Foto: Taekwondo Savez / Reprezentacija BiH imala odličan nastup na Europskom taekwondo prvenstvu

Bosanskohercegovački taekwondoisti su imali izuzetno uspješan nastup na Evropskom taekwondo prvenstvu u olimpijskim kategorijama i Evropskom taekwondo prvenstvu za juniore koje je održano proteklog vikenda u Talinu. Medalje su osvojili:

  • Sara Pidro srebro (Evropsko juniorsko prvenstvo);
  • Ada Avdagić bronza (Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama);
  • Nadina Mehmedović bronza (Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama);
  • Benjamin Husić bronza (Evropsko juniorsko prvenstvo).

Sara Pidro osvojila je srebrenu medalju sjajnim nastupom i pobjedama nad predstavnicama Kipra, Hrvatske i Španije. U finalnom meču poražena je od predstavnice Bugarske, čime je osvojila srebrenu medalju.

Ada Avdagić savladala je predstavnice Andore i Njemačke, da bi u polufinalu bila zaustavljena od predstavnice Švedske čime je osvojila bronzanu medalju.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Nadina Mehmedović je u prvom meču savladala predstavnicu domaćina Estonije sa, da bi u drugoj borbi bila bolja od predstavnice Srbije. U borbi za ulazak u finale Nadina je poražena od predstavnice Srbije, ali je osvojila bronzanu medalju.

Benjamin Husić bio je bolji od predstavnika Njemačke i Ukrajine, a u polufinalnom meču poražen je od predstavnika Srbije.

Reprezentacija BiH imala odličan nastup na Europskom taekwondo prvenstvu
Foto: Taekwondo Savez: Reprezentacija BiH imala odličan nastup na Europskom taekwondo prvenstvu

“Moram istaći da smo nekako brzo ispratili našu juniorsku i seniorsku reprezentaciju u olimpijskim kategorijama u Tallin, i evo možemo slobodno reći da je to zlatna generacija kadeta koja je prije par godina bila druga na Evropskom prvenstvu da su sada ostvarili impozantne rezultate na juniorskom evropskom prvenstvu što znači da možemo očekivati da ćemo u narednim godinama imati dobre seniore koji će ostvarivati dobre rezultate”, kazao je Samir Šarić, predsjedavajući predsjedništva Taekwondo saveza BiH.

Čestitke našim takmičarima, trenerima i Taekwondo savezu BiH!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije