Bosna i Hercegovina će biti domaćin Zlatne lige nacija u sjedećoj odbojci

0
Anadolija
Bosna i Hercegovina će biti domaćin Zlatne lige nacija u sjedećoj odbojci
Foto: Pexels / Odbojkaška lopta

Bosna i Hercegovina bit će domaćin novog izdanja Zlatne lige nacija, najjačeg reprezentativnog evropskog takmičenja u sjedećoj odbojci.

Takmičenje će biti održano u Sarajevu od 24. do 26. maja, a učestvovat će reprezentacije Hrvatske, Srbije, Njemačke, Poljske, Ukrajine i domaćina Bosne i Hercegovine.

“Evropska federacije sjedeće odbojke prepoznala je našu zemlju kao domaćina koji može odgovoriti takmičenjima najvećeg karaktera. Nakon domaćinstva Zlatne lige, kada je naša reprezentacija i osvojila ovo takmičenje, te Svjetskog prvenstva kada smo poraženi u finalnoj utakmici od reprezentacije Irana, ponovo imamo priliku ugostiti najbolje reprezentacije Evrope”, istakli su iz Saveza sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine.

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Izabranici Ifeta Mahmutovića spremni dočekuju takmičenje koje će im biti sjajna uvertira pred nastup na Paraolimpijskim Igrama gdje će tražiti priliku za osvajanje novih medalja.

Takmičenje će biti održano u Areni hotela Hills, a ulaz će biti otvoren za sve gledaoce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije