Bosna i Hercegovina 8. na Evropskom prvenstvu u ragbiju

Fena
Bosna i Hercegovina 8. na Evropskom prvenstvu u ragbiju
Pixabay / Ilustracija
Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na osmo mjestu Evropskog prvenstva za muškarce u ragbiju sedam "Conference 1", koje se ovog vikenda igralo u bugarskom gradu Burgasu.

Najviše uspjeha imali su ragbijaši Hrvatske, koji su u u finalnoj utakmici turnira savladali Luxembourg. Treća je selekcija Madžarske, koja je u razigravanju pobijedila Srbiju, peta je Norveška, šesta Bugarska, sedma Švajcarska, koja je bila uspješnija od reprezentacije Bosne i Hercegovine, deveta selekcija Turske, a deseta Slovačka.

U ženskoj konkurenciji završni turnir Evropskog prvenstva olimpijskog ragbija "Conference 1" igra se u Sarajevu, od 22. do 24. jula.

Na tom turniru igrati će reprezentacije Gruzija, Litvanije, Hrvatske, Turske, Malte, Bugarske, Luxemburga, Slovenije, Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Andore, Slovačke i selekcija "Balkan Select VII".

Turnir Evropskog prvenstva za žene igrati će se na olimpijskom stadionu Koševo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije