Na stadionu Wembley / Borba u aprilu 2018. godine: Fury najavio meč sa Joshuom

08. 05. 2017. u 16:17:00 Fena

Shares: 0

Britanski bokser Tyson Fury potvrdio je da će se u aprilu 2018. godine boriti za naslov svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji protiv sunarodnjaka Anthonyja Joshue.

"Eddi Hearn, zastupnik Joshue, je već rezervirao stadion Wembley. Naš dvoboj ne može se održati nigdje drugo. Meč s Anthonyjem želio sam boksati već u oktobru ove godine, ali svi očekuju  da će Kličko tražiti revanš sa Joshuom", kazao je Fury, koji nije boksao od novembra 2015., kada je u obračunu za svjetskog prvaka porazio Klička.

Nakon toga je  zapao u psihičke probleme i morao je otkazati dva revanš dvoboja s Ukrajincem. Zbog toga je morao da vrati šampionske pojase u verzijama WBO i WBA i posvetiti se liječenju depresije, zbog koje je počeo uzimati i kokain.

"Kokain sam uzimao neko vrijeme, ali prije mečeva nikad se nisam pomagao s nedozvoljenim sredstvima. Ljudi mogu govoriti ovo i ono, žele me kazniti, ali činjenica je da doping testovi nikad nisu bili pozitivni", kazao je Fury, koji se u želi vratiti u ring 8. jula, ali će prije toga morati pristati na saslušanje pred Antidoping komisijom Velike Britanije.

NEMA KOMENTARA