Bolt slavio na ulicama Manchestera (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Bolt slavio na ulicama Manchestera (VIDEO)

Jamajčanin Usain Bolt pobjednik je cestovne utrke na 150 metara trčane u Manchesteru. Da prvi prođe ciljnom ravninom Bolta nisu mogli spriječiti ni suparnici, ni operacija kojoj je podvrgnut.

U vjetrovitom je i kišnom Manchesteru Bolt 150 metara istrčao za 14.36 sekundi, ostavivši daleko iza sebe Britanca Marlona Devonisha (15.02) . Pobjedom je srušio i rekord Donovana Bailyja star 12 godina. Kanadski sprinter rijetko održavanu utrku okončao je 1997. godine u vremenu 14.99 sekundi. Talijanu Pietru Mennei 1983. godine ručna štoperica potvrdila je da je istu dionicu istrčao za 14.8 sekundi.

Posljednjih 100 metara sjajni Jamajčanin pretrčao je za 8.72 sekunde.

http://www.youtube.com/watch?v=AvxnGk-wZyw

Podsjetimo da se najbrži čovjek današnjice ozlijedio lijevo stopalo krajem travnja u automobilskoj nesreći koju je sam skrivio izlijetanjem s ceste u Spanish Townu. Nedaleko svog doma, zapadno od Kingstona, Bolt je pri velikoj brzini izgubio kontrolu upravljajući svojim sportskim BMW-om po smočenoj i klizavoj cesti.

Trostruki osvajač zlatne medalje i trostruki rekorder (100m, 200m, 4x100m) s Olimpijskih igara održanih prošle godine u Pekingu morao se podvrgnuti lakšem liječničkom zahvatu na lijevom stopalu, a nakon osam dana kada su mu izvađeni konci održao je i prvi trening.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije