Bolt sada želi samo spavati

Radiosarajevo.ba
Bolt sada želi samo spavati

"Ovo je bila moja zadnja utrka ove sezone, zadnja energija koju sam još sačuvao. Uh, kako sam sretan da je sezona gotova! Stvarno sam umoran, nadam se da ću se sada dobro odmoriti. Trenutno ne razmišljam o ničemu osim o povratku kući", rekao je Bolt nakon pobjede u Solunu.

Vezano: Bolt završio godinu sa 19.68 na 200 metara

Bolt je do kraja sezone trebao trčati na još dva mitinga, u korejskom Daeguu i u Šangaju, ali je otkazao oba nastupa zbog umora. Jednostavno je odlučio produžiti odmor.

"Obično se odmaram mjesec dana, ali će ovaj put odmor trajati šest sedmica. To je još bolje! Kada u jednoj godini trčite 10 i pol mjeseci, onda vam u onih ostalih šest sedmica trčanje uopće ne nedostaje, vjerujte mi. Kada dođe vrijeme za novi nastup, tek pomislite: 'Evo mene opet na stazi'.

Na kraju, najbrži čovjek svijeta rekao je kako se posebno veseli "običnom načinu života" koji je pred njim.

"Tako je, radujem se što ću igrati video igrice, izlaziti. Ja sam vam od onih ljudi koji voli ostati kod kuće, pustiti glazbu i samo se odmarati", zaključio je Bolt.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije