Bolt sada želi probati skok u dalj

Radiosarajevo.ba
Bolt sada želi probati skok u dalj

Najbrži čovjek na svijetu, trostruki olimpijski i svjetski prvak Jamajčanin Usain Bolt izrazio je želju da se takmiči u skoku u dalj.

"Rekao sam treneru da bih volio da se oprobam i u skoku u dalj prije kraja karijere. Mislim da bih bio odličan u toj disciplini", rekao je Bolt, koji je na SP-u u Berlinu oborio svjetske rekorde na 100 i 200 metara.

Sličnog mišljenja je i svjetski rekorder u skoku u dalj Amerikanac Mike Powell, čiji je rezultat (8,95m) i poslije 18 godina ostao nedostižan.

"Mogu da ga naučim kako da skoči devet metara. On je čudo od čovjeka, čini se da ima nadljudske mogućnosti. Jednostavno, niko mu nije ni blizu", izjavio je Powell.

Najbolji altetičar današnjice najavio je da će se već ove sedmice takmičiti na prestižnom atletskom mitingu u Zurichu, a da po završetku sezone planira duži odmor.

"Prvenstvo u Berlinu bilo je sjajno. Veoma sam umoran, ali sam uradio sve što sam planirao i zato sam izuzetno zadovoljan. Potreban mi je odmor i kada se budem vratio na Jamajku planiram da se opustim i dosta zabavim", najavio je Bolt.

fena/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije