Bolt propušta okršaj s brzim zemljacima

Radiosarajevo.ba
Bolt propušta okršaj s brzim zemljacima


Ovog vikenda Usain Bolt, aktualni olimpijski pobjednik i svjetski prvak na 100 i 200 metara, neće nastupiti na nacionalnome atletskom prvenstvu u Kingstonu...

"Usain se nije prijavio na takmičenje. Nema pravila koje bi ga na to natjeralo", rekao je predsjednik Jamajčanskoga atletskog saveza Ludlow Watts.

Nacionalno će prvenstvo biti i kvalifikacijsko takmičenje za Svjetsko prvenstvo u avgustu u južnokorejskom Daeguu. Bolt mu ne mora pristupiti jer je pravo nastupa izborio svjetskim naslovima u Berlinu prije dvije godine, pri čemu je popravljao svjetske rekorde na 100 (9.58 sekundi) i 200 metara (19.19).

Da nastupa u Kingstonu, žestoku bi mu konkurenciju predstavljali sunarodnjaci gladni "njegova skalpa", poput Stevea Mullingsa (ove sezone 9.80), Neste Cartera (9.92), Asafe Powella (9.93), Michaela Fratera (9.94), Yohana Blakea (9.95) i Nickela Ashmeadea (9.96).

Bolt ove sezone na stotki ima tek peto vrijeme (9.91) na svjetskim ljestvicama. Najbrži je, s 9.79 sekundi, njegov najveći rival, Amerikanac Tyson Gay.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije