Bolt priznao da je kao mali pušio marihuanu

Radiosarajevo.ba
Bolt priznao da je kao mali pušio marihuanu

Usain Bolt, najbrži sprinter današnjice, priznao je da je kao mladić konzumirao marihuanu, ali je isto tako po tko zna koji put negirao korištenje pomoći dopinga u svojoj atletskoj karijeri.

"Jamajka je zemlja u kojoj naučite smotati joint još kao klinac. Pa cijeli svijet je probao marihuanu, probao sam i ja, ali kada sam bio vrlo mlad. U mojoj porodici niko nije pušio, ali ja sam se našao u društvu koje je pušilo", priznao je Jamajčanin, koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio zlatne medalje uz svjetske rekorde na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100 metara.

Njegovi veličanstveni rezultati u Pekingu nisu mogli proći bez sumnji i špekulacija da je do njih stigao uz pomoć dopinga. Bolt je u više navrata demantirao takve glasine, učinio je to još jednom.

"Mogu ljudi misliti i govoriti što hoće, ja znam da sam čist. Prošle, olimpijske godine bio sam na doping kontroli između 30 i 40 puta.

Apsolutni kralj svjetske atletike


Dvadesetrogodišnji sprinter trenutačno je apsolutni kralj svjetske atletike i drži svjetske i olimpijske rekorde na 100 i 200 metara, a u Pekingu se okitio sa čak tri zlatna odličja. Uz medalje na 100 i 200 metara, uzeo je i zlato zajedno s američkom štafetom na 4x100.

Osim po nevjerojatnoj brzini, Jamajčanin je poznat po kontroverznim izjavama, a u nekoliko navrata je najavio i da bi mogao prekinuti karijeru jer nema dostojnu konkurenciju. Također se pohvalio da bi 2010. mogao skinuti i svjetski rekord na 400 metara.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije