BiH juriša na šesto evropsko zlato

Radiosarajevo.ba
BiH juriša na šesto evropsko zlato

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci od 22. do 26. septembra u poljskom Elblagu jurišat će na šesti uzastopni naslov najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Aktualni svjetski i evropski prvaci te paraolimpijski viceprvaci uspješno su okončali dvije faze priprema i s optimizom u subotu putuju u Poljsku.

Selektor Mirza Hrustemović na danšnjoj pres-konferenciji izrazio je zadovoljstvo formom i zalaganjem svih igrača, ta najavio da će bh. tim nastupiti s podmlađenom ekipom u kojoj su tri juniora.

Kapiten reprezentacije Sabahudin Delalić naglasio je da su svi igrači spremni i motivirani da osvoje novo zlato.

"Iako smo revoltirani svim onim što se dešavao oko gubitka službenih prostorija našeg saveza, to nam je dalo dodatni motiv da odbanimo titulu prvaka Evrope. Sve osim zlata za nas bi u ovom trenutku bio neuspjeh. Uz selekciju Njemačke najveći konkurent za titulu bit će nam ekipe Rusije, Holandije i Hrvatske", kazao je Delalić.

Na EP-u učestvovat će devet reprezentacija podijeljenih u dvije grupe. Odbojkaši BiH igrat će u B-grupi sa selekcijama Rusije, Holandije, Srbije i Poljske, dok su u A-grupi Njemačka, Mađarska, Hrvatska, Ukrajina , Grčka i Velika Britanija.

Raspored nastupa reprezentacije na EP:
B-grupa:
22. septembra:
BiH - Holandija (9.15 sati)
BiH - Srbija (16.15)
23. septembra:
BiH - Poljska (11.15)
BiH - Rusija (17.15)

Boje reprezentacije BiH na EP-u branit će: Sabahudin Delalić (kapiten), Adnan Manko, Asim Medić, Ismet Godinjak, Safet Alibašić, Mirzet Duran, Dževad Hamzić, Ermin Jusufović, Beniz Kadrić, Ejub Mehmedović, Esad Durmišević, Hidajet Jusufović i Nizam Čančar.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije