Bh. atletičari ponovo ruše rekorde: Pezer i Mujezinović slavili u Istanbulu

Radiosarajevo.ba
Bh. atletičari ponovo ruše rekorde: Pezer i Mujezinović slavili u Istanbulu
Vijesti o uspjesima bosanskohercegovačkih sportista dijem svijeta stižu svakodnevno, a posebno su u fokusu, na početku ove godine, nogometaši i atletičari.

Nakon magičnog četvrtka Edina Džeke, kada je u utakmici Europa lige protiv Villareala stigao do hat-tricka, stigle su i vijesti o uspjehu bh. atletičara Abedina Mujezinovića, Mesuda Pezera i Rusmira Malkočevića.

Njih trojica su predstavljali BiH na Međunarodnom atletskom mitingu u Istanbulu, gdje su se borili za dobar plasman među 98 takmičara iz 18 zemalja.

Abedin Mujezinović nastupio je u trci na 800 metara i završio je na prvoj poziciji sa 1:49,86, što mu je ujedno i novi lični rekord. Uz veliki trud u prethodnom periodu Mujezinović se približio i normi za velika takmičenja, te će već sljedećeg vikenda, na takmičenju u Beogradu, probati istrčati rezultat vrijedan nastupa na Europskom prvenstvu.

Pored Mujezinovića, sjajan uspjeh ponovo je ostvario Mesud Pezer, koji je već ranije obezbijedio normu za Europsko prvenstvo u Beogradu. Nakon pobjeda u Švedskoj i Estoniji, Pezer je ponovo osvojio prvo mjestu, uz to popravivši i lični rekord koji sada iznosi 20.37 metara. Tim rezultatom stigao je nadomak top deset rezultata u bacanju kugle ove godine, plasiravši se na 11 mjesto ove ljestvice.

"Zadovoljan sam današnjim nastupom i novim ličnim u dvorani. Spreman sam za državni dvoranski rekord, 20,57 m, i pokušati ću da ga bacim u Beogradu na Prvenstvu Balkana“, istakao je Pezer.

Treći bosanskohercegovački predstavnik, Rusmir Malkočević, nastupio je u trci na 400 metara. Dionicu je istrčao za 49,03s, bez nekog pretjeranog rezultata, što je i sam na kraju istakao ocijenivši utrku lošom.

No, već narednog vikenda imat će priliku za popravni ispit, kada najbolje bh. atletičare i atletičarke narednog vikenda očekuje nastup na Prvenstvu Balkana u Beogradu, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije