Balkansko prvenstvo: Alen Rahimić i Jasmin Peštek osvajači medalja

0
Radiosarajevo.ba
Balkansko prvenstvo: Alen Rahimić i Jasmin Peštek osvajači medalja
FOTO: Fena / Osvajači medalja u Zagrebu

Na Balkanskom prvenstvu u olimpijskom boksu, koje je proteklih dana održano u Zagrebu, učestvovala je i Bosna i Hercegovina, koja je nastupila sa svojom seniorskom reprezentacijom i osvojila dvije medalje.

Alen Rahimić je u kategoriji do 56 kilograma (bantam kategorija) osvojio zlatnu medalju, a Jasmin Peštek u kategoriji +91 kg (superteška kategorija) bronzanu, javlja BHRT.

Predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek je kazao da je bitno to da je BiH uspjela proći eliminacije i ući u borbu za medalje.

“U konačnici smo imali jednog finalistu i jednog bronzanog”, naveo je Peštek, te ocijenio da je ovo veliki uspjeh za bh. olimpijski boks.

Pored toga, kaže da je bilo organizovano i stručno polaganje za bokserske sudije za zvanje sa prvom zvjezdicom, koji će nakon što su položili imati pravo suditi međunarodne turnire pod Evropskom i Svjetskom bokserskom federacijom.

“Iz BiH je bilo pet sudaca i svi su uspješno položili, tako da se vraćamo sa dobrim rezultatima i osvojenim medaljama”, rekao je Peštek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije