Australski MMA borac objavio šokantnu vijest: 'Moraju mi amputirati nogu da zaustave infekciju...'

0
Radiosarajevo.ba
Australski MMA borac objavio šokantnu vijest: 'Moraju mi amputirati nogu da zaustave infekciju...'
Foto: Instagram / Tim Schultz

Australski borac i MMA zvijezda u usponu Tim Schultz dobio je užasnu stafilokoknu infekciju, zbog koje bi mogao izgubiti nogu.

Kada je Tim Schulz (3-1 MMA ) pobijedio Michaela Stanoffa (3-2) prije nešto više od dva mjeseca na Beatdown Promotions 3, niko nije mogao pomisliti da bi to mogla biti njegova posljednja borba u karijeri.

Što je najgore od svega, možda više nikada neće moći stati na svoje noge. Prije nekoliko sedmica Schulz je odletio na Tajland kako bi trenirao u jednom od najboljih klubova u Phuketu.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Na jednom treningu borac se nažalost zarazio stafilokokom.

"Modrice se događaju na treningu, ali kad je došao kući, potkoljenica ga je jako boljela. Otišao je doktoru i dobio injekciju kortizona. Međutim, dobio je krivu dijagnozu. Slijedeći dan, pokušavajući ustati iz kreveta, Tim je pao na pod i hitno je prebačen u bolnicu. Njegovo stopalo i mišić potkoljenice bili su jako natečeni", rekao je Schultzov prijatelj Matthew Yung Lee-Manwar (3-0) za Daily Mail.

"Infekcija je dovela do opasnog pada krvnog pritiska, što je neposredna životna prijetnja. Financijski sam iscrpljen i ne mogu si priuštiti potrebnu medicinsku njegu", objasnio je.

Na društvenim mrežama organizirano je prikupljanje sredstava za borca koji se pokušava vratiti u Australiju. Do sada je prikupljeno 40.000 australskih dolara (47.256 KM), dok je za postizanje cilja potrebno još najmanje još 60.000 eura (116.710 KM), prenosi Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije