Atletska rekreativna liga vraća nadu trkačima rekreativcima!

0
Radiosarajevo.ba
Atletska rekreativna liga vraća nadu trkačima rekreativcima!
Arhiv / Atletska rekreativna liga počinje u subotu, 3. oktobra

U subotu, 3. oktobra, na rasporedu je prvo kolo Atletske rekreativne lige, projekta koji ima za cilj da okupi rekreativce trkače, priredi im sistem takmičenja, motiviše ih da treniraju tokom čitave godine.

Liga će i ove godine biti održana na atletskoj stazi u Sportsko rekreativnom centru Safet Zajko.

Na sezona započet će takmičenjem u disciplini 3k, start prve grupe je planiran u subotu u 9 sati.

"Atletska rekreativna liga je preskočila svoju prethodnu sezonu koja se trebala održati 2019/2020. Međutim, zbog velike potražnje i zahtjeva trkača rekreativaca, odlučili smo da opet ovaj projekt uspostavimo i pokrenemo. Liga će biti održana kao i prošlih sezona u dvije etape. Prva etapa u oktobru, a druga etapa u martu, aprilu, maju i junu. Mala razlika u odnosu na prethodne godine je u izboru disciplina, a razlog je pandemija. Iz prve etape smo izbacili disciplinu polumaraton, jer se trenutno ne organizuju. Utrka od 10 kilometara će se trčati na atletskoj stazi, a ne na Igmanu, kao ranije. No, bez obzira na to, vjerujemo da će liga biti odlična i da će se u drugoj etapi popraviti stanje i biti bolji izbor disciplina. Sigurni smo da će rekreativci uživati i opet osjetiti slast ligaškog takmičenja", naveli su nam organizatori Atletski klub Novi Grad Sarajevo. 

"Uz sve to, namjera nam je da trkače rasteretimo svakodnevnice, te da na taj način izgradimo trkačku zajednicu u kojoj svi uživaju i unapređuju sebe", dodali su orgnizatori ovog zanimljivog sportskog atletskog takmičenja, koji uživa veliki ugled ne samo u Sarajevo, već u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Prijave za novu sezonu su i dalje otvorene. Organizatori pozivaju sve trkače-rekreativce da se prijave, bez obzira na sposobnosti, jer je liga otvorena za svakoga i sve starosne kategorije

Prijaviti se možete na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije