Armstrong trenutno 6. na 'Giru'

Radiosarajevo.ba
Armstrong trenutno 6. na 'Giru'

Američki biciklist Lance Armstrong (37) se s posebnom pozornošću prati na utrci kroz Italiju (Giro d'Italija), jer se na veliku scenu vratio nakon tri godine pauze.

Biciklist koji je tokom svojih najvećih uspjeha pažnju isključivo usmjeravao prema Tour de Franceu (osvojio je Tour sedam puta zaredom, od 1999. do 2005. godine), a o nastupu na Giru nije niti pomišljao, ovom prilikom se uputio na Apeninski poluotok.

U dresu svoje kazahstanske ekipe Astana trenutačno vozi prilično dobro, te se u ukupnom poretku nalazi na šestom mjestu. Zaostatak za najboljim Šveđaninom Lövkvistom je tek 28 sekundi, a dobra vijest za timje što su među prvih pet još dva njihova jaka aduta - Jaroslav Popovič i Levi Leipheimer.

"Sretan sam jer me noge slušaju. Prošle su četiri etape, a ja ne osjećam nikakav umor niti problem. Dobra je stvar što je cijela momčad za sad u vrhu i imamo dobru perspektivu u nastavku utrke."

Armstrong nije želio najaviti pobjedu na Giro d'Italiji.

"Daleko je kraj utrke. Bit će još uspona i padova, te je teško najaviti takve velike dosege nakon duge pauze koja je iza mene", rekao je Amerikanac,

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije