Armstrong i iduće godine na Tour de Franceu

Radiosarajevo.ba
Armstrong i iduće godine na Tour de Franceu

Američki biciklist Lance Armstrong nastupiti će i 2010. godine na Tour de Franceu, potvrdio je sam 38-godišnji vozač . Pitanje je samo u kojoj/čijoj ekipi.

U utorak je preko internet društvene mreže Twitter sedmerostruki pobjednik Tour de Francea (1999.-2005.) objavio da je pronašao budućeg sponzora svojoj sadašnjoj ekipi, kazahstanskoj Astani.

"U četvrtak ću objaviti ime sponzora koji će stati iza našeg tima od sljedeće godine nadalje", napisao je Amerikanac.

To sve skupa, međutim, ne znači da je Armstrong pronašao sponzora i sebi samome. Još je uvijek izgledno da će na kraju tekuće sezone napustiti Astanu i kreirati vlastiti tim, čiji bi bio šef i glavni vozač. U tom je kontekstu najavio sudjelovanje na Touru i sljedeće godine.

"Da, vrlo je velika vjerojatnost da ću nastupiti i sljedeće godine."

Najnovija vijest iz svijeta biciklizma tiče se Astanina menadžera Johana Bruyneela. Govori se da će napustiti Kazahstance i pomoći Armstrongu u stvaranju njegovog tima.

Kad je u pitanju sama završnica Tour de Francea, te njegov mogući napad na timskog kolegu Alberta Contadora, Armstrong je kazao: "Neću napadati Contadora. To se može dogoditi samo ukoliko bude imao jako loš dan, te ukoliko tada bude trebalo izvlačiti našu ekipu iz krize. Mislim, međutim, da se tako nešto neće dogoditi."

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije