Armin Gredić: Pomozite nam da letimo što dalje (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Armin Gredić: Pomozite nam da letimo što dalje (FOTO)

Na izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa Bosne i Hercegovine u protekloj godini Armin Gredić izabran je za najboljeg sportistu studenta BiH u 2015. godini.

Podsjetimo, ovaj mladi taekwondoista učestvovao je Univerzitetskom taekwondo prvenstvu Evrope u Opatiji te ostvario historijski uspjeh za Bosnu i Hercegovinu. Armin Gredić osvojio je titulu prvaka na najvećoj smotri studenata Evrope u kategoriji do 87 kg.

Armin Gredić: Sportisti iz BiH možda nemaju uvjete, ali imaju srce i bosanski inat

Za Armina ova nagrada mnogo znači, to će mu kaže biti poticaj za još bolje rezultate.

"Zahvalio bih se sportskom savezu na ovoj nagradi koja mi mnogo znači. Prošla godina je bila jako naporna, puna uspona i padova. Nažalost, početkom prošle sezone sam doživio težu povredu zadnje lože od koje sam se oporavljao pola godine što je naravno jako utjecalo na moj rad. Uz stalnu podršku mojih trenera Belmira Berberovića i Harisa Husića i mentalnog trenera Jasenke Kurić uspio sam i to prevazići.

Nakon oporavka krenuo je kaže snažnije s pripremama što je dovelo do cilja, a to je osvajanje zlatne medalje na Evropskom univerzitetskom prvenstvu.

"Poslije Evropskog prvenstva nastavio sam svoj trud još jače i pripremao se za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Nažalost nisam uspio da se kvalifikujem i da ispunim svoj najveći sportski san, a to je odlazak na Olimpijske igre. U našem sportu to ide malo težim putem samo prva dva s kvalifikacionog turnira su putnici za Rio."

Armin ne prestaje trenirati, tempo ne jenjava jer ga u narednom periodu očekuju velika takmičenja. Prije svega, tu je Evropsko prvenstvo za klubove u Antalyji te nakon toga par turnira G klase, Evropsko seniorsko prvenstvo kao i Evropske studentske igre koje se održavaju u susjednoj Hrvatskoj.

"Pored mene za mladu nadu izabrana je Adna Borić, talentovana djevojčica od koje se očekuje mnogo u budućnosti, i trener Haris Husić je dobio specijalno priznanje za osvajanje drugog mjesta na Evropskim Veteranskim Igrama. Želio bih da se zahvalim prije svega svom Taekwondo klubu Novi Grad Sarajevo, svojim trenerima, Ministarstvu za kulturu i sport Kantona Sarajevo i ministru Mirvadu Kuriću koji nas je ugodno ugostio, čestitao i pomogao da finansiramo odlazak na kvalifikacije u Istanbul i pokazao da trud koji dajem znači ovoj državi.

Gredić kaže da jednaku zahvalnost duguje svom sponzoru Elit Nutrition i firmi Entea, roditeljima, djevojci te Fakultetu zdravstvenih studija koji su i ovaj njegov uspjeh velikodušno proslavili.

"Na kraju, jedna poruka za sve ljude predstavnike vlasti u BiH, na dodjeli sam čuo jednu jako zanimljivu rečenicu kako smo mi vrhunski sportisti ptice koje lete usred olujnog neba, ja ih ovim putem molim da nam pomognu da letimo što dalje".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije