Analizom kostiju protiv varanja na OI

Radiosarajevo.ba
Analizom kostiju protiv varanja na OI

Visoki kineski sportski dužnosnik traži uvođenje starosne analize kostiju. Ispitivanje dobi sportaša i sportašica analizom koštane strukture u Kini želi ozakoniti Cai Zhenhua, dopredsjednik Državne uprave za sport i predsjednik Kineskoga stolnoteniskog saveza

"Moramo zaustaviti naše sportaše u falsificiranju njihovih rodnih listova, čime se neki pokušavaju okoristiti pri pokušaju plasmana na velika sportska natjecanja. Varanje na godinama okaljava Kinin nacionalni imidž i gazi načela poštenog natjecanja – izjavio je jedan od najvišerangiranih kineskih sportskih dužnosnika u razgovoru za kineski Narodni dnevnik.

Zhenhua je obećao da će eksperimentalnu fazu testiranja on definitivno uvesti u stolni tenis.

Međunarodni olimpijski odbor (IOC) oduzeo je kineskoj ženskoj gimnastičkoj reprezentaciji brončanu medalju s ekipnog natjecanja na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine, i to zbog prijavljivanja gimnastičarki ispod starosnog limita.

Pod istragom IOC-a bila je i ekipa zlatnih kineskih gimnastičarki s prošlih, pekinških Igara. Na kraju je proces obustavljen zbog nedostatka dokaza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije