Sretno, Zmajevi na Olimpijadi: Bh. zastavu nosi Tuka!

Radiosarajevo.ba
Sretno, Zmajevi na Olimpijadi: Bh. zastavu nosi Tuka!
/ Amel Tuka
Amel Tuka, najbolji bh. atletičar i jedan od najboljih sportista BiH uopće nosit će zastavu svoje zemlje na otvorenju Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Janeiru, koje će se održati od 5. do 21. augusta.

Kao što je naš portal već najavio prije dva dana, danas je Izvršni komitet Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, na svojoj redovnoj sjednici donio odluku da će zastavu naše zemlje na otvaranju Olimpijskih igara u Riju nositi Amel Tuka.

Tuka je u posljednjih nešto više od godinu dana zaista ostvario fenomenalne rezultata u trkama na 800 metara. Najveći rezultat postigao je prošle godine kada je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio bronzanu medalju. Sezonu je završio s najboljim vremenom na 800 metara, koje je istrčao na trci Dijamantne lige u Monacu i koje je glasilo 1:42,51 minut. Ove godine nije mnogo nastupao, ali je uprkos tome postigao odlične rezultate. Svakako da je najbolje četvrto mjesto na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije