Amater pokrenuo pokeraško ludilo: Porazio profesionalce i zaradio 8 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Amater pokrenuo pokeraško ludilo: Porazio profesionalce i zaradio 8 miliona dolara
Scott Blumstein postao je prava senzacija ljubitelja pokera u cijelom svijetu, nakon što je uspio da putem internet kvalifikacija stigne na finalni turnir World Series of Poker, gdje je porazio profesionalne pokeraše i osvojio 8.1 miliona dolara.

Blumstein prije toga nikada nije sudjelovao na ovako velikom takmičenju, a na turnir je uspio doći boreći se sa stotinama amatera na internetu, te je već tu pokazao zavidno umijeće, zaradivši više od 300.000 dolara, prenosi PokerNews.

To ga je dovelo do heads-up finalnog turnira u Las Vegasu, gdje je od sedam posto šanse za dobitak uspio da da dođe do ekstremno vrijedne pobjede nad protivnikom Danom Ottom.

Baumstein je tako osvojio turnir na kojem je sudjelovao 7221 igrač, a samo on i Ott su u heads-upu odigrali 66 ruku.

"Presretan sam. Igrao sam odlično večeras, igrao sam odlično cijeli turnir i mislim da sam zasluženo pobijedio. No sad mi je malo dosta pokera. Zanimljivo, najjadnija karta u špilu, dvojka, promijenila mi je život", rekao je oduševljeni Blumstein.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije