Alen Ramić brani naslov Svjetskog prvaka u jiu-jitsu

Radiosarajevo.ba
Alen Ramić brani naslov Svjetskog prvaka u jiu-jitsu

Bosanskohercegovački jiu-jitsu borac Alen Ramić sutra će u Splitu braniti naslov svjetskog prvaka u apsolutnoj kategoriji.

Svjetsko Grand prix prvenstvo organizira Hrvatski grappling i MMA savez, FILA (Međunarodne federacija hrvačkih sportova), ŠRJ Uragan te više nacionalnih/međunarodnih federacija/saveza, a održava se pod okriljem WMAG-a (World martial arts games 2013) od 14. do 18. augusta u sportskoj dvorani "Gripe".

"Za ovakvo takmičenje se pripremam intenzivno i svakodnevno zadnja tri mjeseca u svom matičnom klubu Bushido iz Sarajeva. Imao sam dvije generalne probe na dva takmičenja na kojima sam osvojio zlato, a posebno bih izdvojio zlatnu medalju koju sam osvojio na Svjetskom kupu u Lisabonu u junu - kazao je Ramić u razgovoru za Fenu.

"Ukoliko odbranim titulu svjetskog prvaka, moji ciljevi za ovu godinu su završeni", kazao je Ramić.

U Splitu će od 14. do 18. augusta također biti održano službeno FILA Svjetsko prvenstvo u grapplingu, MMA-u i pankrationu za kadete, juniore i veterane te Otvoreno prvenstvo za seniore u diviziji grappling za sve kategorije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije