Podgorica / Aleksandri Samardžić bronzana medalja na Europskom prvenstvu

11. 11. 2017. u 18:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 52

Na Europskom prevenstvu za seniorke U23 koje se ovog vikenda održava u Podgorici Aleksandra Samardžić je u iznimno jakoj konkurenciji uspjela da osvoji treće mjesto odnosno bronzanu medalju.

 
Novi podvig bosanskohercegovačke sportske heroine donio joj je 12 europsku medalju u pored jedne svjetske i jedne olimpijske medalje za mlade.
 
Uz Aleksandru je na Europskom prvenstvu bio predsjednik Saveza i njen glavni trener Branislav Crnogorac, kao i njen otac i prvi trener Jovo Samardžić, naveli su iz Judo saveza BiH.
 
Ovim fantastičnim rezultatima Aleksandra Samardžić je definitivno uz njenu reprezentativnu kolegicu Larisu Ceric najbolja sportašica ikada u konkurenciji svih sportova u BiH.
 
Sutra predstoji nastup njenih reprezentativnih kolega Haruna Sadikovića, Tonija Miletića, Vasilija Vujičića, Milana Bjelice, Domogoja Marića i Danice Jurić.
 
Temeljem svih ovih rezultata još jednom možemo ustvrditi da je Aleksandra Samardžić bosanskohercegovačka sportska heroina, te da su judo reprezentativci BiH najbolji ambasadori i ponos naše domovine. 

NEMA KOMENTARA