Adnan Redžović pred novim okršajem

Radiosarajevo.ba
Adnan Redžović pred novim okršajem

Najbolji bosanskohercegovački K1 borac Adnan Redzović koji je 20. marta u sarajevskoj areni Doma mladih Skenderija u meču protiv Grka Stavrosa Anastasiadisa osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope u kick box-u po K1 pravilima u WKA federaciji uveliko se priprema za svoj naredni meč.

Naime, aktuelnog evropskog prvaka 25. aprila u Njemačkom gradu Hamburgu očekuje meč za prestiž protiv izuzetno teškog protivnika.

"Raditi ću meč protiv Asmira Burgića koji je veoma kvalitetan i trofejan protivnik, a s obzirom da sam veoma dobro pripremljen biće to veoma atraktivan dvoboj i nadam se da ću ponovo slaviti", krekao je Adnan Redžović za portal sportin.ba.

Naš K1 borac za okršaj protiv borca, koji je rođen u Njemačkoj i nastupa pod zastavom te države, pripreme odrađuje na Igmanu sa svojim stručnim štabom na čelu sa Jasminom Erovićem kao i sa našim najboljim bokserom Adnanom Buharalijom koji se ujedno priprema za meč 16. maja u Beču protiv Švicarca Maxa Gusseta.

"Ovdje u hotelu „Feri“ imam fantastične uslove za trening i za odmor to mi se posebno sviđa iz razloga što sam distanciran od gradskih zbivanja i potpuno sam fokusiran na što bolje pripreme", rekao je Redžović kojeg poslije ovog meča već u junu očekuje odbrana Evropske titule.

Vezano>> Adnan Redžović evropski prvak WKA kategoriji


sportin.ba/radiosarajvo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije