Adnan Ćatić: Učinit ću sve kako bi dokazao svoju nevinost

Radiosarajevo.ba
Adnan Ćatić: Učinit ću sve kako bi dokazao svoju nevinost
Adnan Ćatić, njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena danas se oglasio preko zvaničnog Facebook profila kako bi iznio svoju stranu u vezi optužbi da je koristio nedozvoljenu supstance za borbu protiv Fedora Čudinova.


"Objavljene su informacije da je u mom doping testu, urađenom 20. februara ove godine, pronađen 3-Hydroxystanozolol glucuronid, sredstvo koje se koristi za izgradnju mišića i debljanje. Trebalo je punih osam sedmica da me obavijeste da sam pozitivna. Obično rezultati testa se saznaju nakon dvije do tri sedmice. Rezultati doping test Lucasa Browna, koji se borio protiv Ruslana Chagajeva, isporučeni su nakon dvije sedmice i pokazano je da je on bio pozitivan. U mom slučaju analiza testova trajala je 4 sedmice duže nego što inače traje da bi pokazala da sam pozitivan?! U mojoj karijeri uradio sam više od 100 doping testova gdje su mi uzeti nalazi krvi i urina i niti jedan nije bio pozitivan. Mnogi ti testovi su bili nenajavljeni. Učinit ću sve da dokažem svoju nevinost."


Adnan Ćatić šokiran optužbama o dopingu: Uvijek sam bio čist



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije