Nastavljeno suđenje Adnanu Ćatiću: Otkrio kako provodi vrijeme u pritvoru

A. S.
Nastavljeno suđenje Adnanu Ćatiću: Otkrio kako provodi vrijeme u pritvoru
Facebook / Nastavljeno suđenje Adnanu Ćatiću

Klaus-Peter Kohl, bivši promotor saslušan je jučer kao svjedok na suđenju petostrukom svjetskom bokserskom prvaku Adnana Ćatiću, alias Felixu Sturmu, zbog utaje poreza i optužbi za doping.

Svjedok Kohl, koji je u karijeri promovirao više od 40 svjetskih bokserskih prvaka, našao je mnoge riječi hvale za 40-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine, koji je boksao pod zastavom Njemačke. 

"Sturm je bio vrlo talentovan, tehnički izvanredan bokser i znao je šta želi", kazao je Kohl.  

Na optužbu da je Sturm bio dopingovan sa anaboličnim sterodiom u februaru 2016. kada se bobio za svjetsku titulu protiv Fedora Tschudinowa, Kohl nije mogao reći ništa. 

"Doping nema puno smisla u boksu. Anaboličkim steroidima se može izgraditi mišić, no u boksu to ovisi o potrebnoj brzini "hard udara"", kazao je Kohl i stao na stranu našeg boksera, piše portal Ksta.  

Inače, u njemačkim medijima se pojavila i kratka izjava Ćatića.

"Moj je cilj boksati i da tako izdgradim novi život za sebe. U pritvoru redovno treniram, ne pušim i ne pijem nikako. Uostalom, tako živim posljednjih 15 godina", rekao je Ćatić.

Podsjetimo, Ćatić je uhapšen 5. aprila u Kelnu za vrijeme posjete fitnes sajmu FIBO. Policija ga je pritvorila zbog optužbi za utaju poreza. Iz Tužilaštva u Kelnu još nisu dostavili tačne podatke o iznosu utajenog poreza za koji ga terete.

Prema pisanju Bilda, protiv njega je otvorena istraga i zbog dopinga.

Presuda se očekuje u februaru naredne godine, a bivši svjetski prvak suočava se sa kaznom od 10 godina zatvora. 

Suđenje se nastavlja u četvrtak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije