Olimpijski komitet BiH dodijelio deset stipendija za mlade olimpijske nade Bosne i Hercegovine

0
Radiosarajevo.ba
Olimpijski komitet BiH dodijelio deset stipendija za mlade olimpijske nade Bosne i Hercegovine
Foto: Olimpijski komitet BiH / Dodjela stipendija sportistima

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine nastavlja podršku najperspektivnijim sportistima.

U proteklom periodu Olimpijski Komitet BiH je intenzivno radio na iznalaženju mogućnosti programa podrške za mlade perspektivne sportiste Bosne i Hercegovine.

Nakon proceduralnih aktivnosti, a na osnovu prijedloga sportskih saveza BiH, evaluacije Komisije za vrhunski sport OK BiH i odlukom Predsjedništva i Izvršnog komiteta OK BiH, deset sportista iz ukupno osam sportova će narednu godinu primati stipendije za mlade olimpijske nade u iznosu od 300 američkih dolara (oko 550 KM) mjesečno u periodu od godinu dana.

Kantonalni sud u Sarajevu: Određen jednomjesečni pritvor za vlasnika kompanije 'AC Juro'

Kantonalni sud u Sarajevu: Određen jednomjesečni pritvor za vlasnika kompanije 'AC Juro'

Sportisti, treneri i sportska udruženja nagrađeni sa više od 100.000 KM za vrhunske rezultate

Sportisti, treneri i sportska udruženja nagrađeni sa više od 100.000 KM za vrhunske rezultate

Olimpijski komitet BiH, kao nebudžetski korisnik i Udruženje koje je nije nadležno za finansiranje sporta, po ko zna koji put projektno podržava mlade nade i vrhunske sportiste, te jača sportski sistem BiH.

Korisnici stipendije za mlade olimpijske nade su:

  • Iman Avdić, plivanje
  • Jovan Lekić, plivanje
  • Emina Omanović, atletika
  • Marija Jokić, taekwondo
  • Nadina Mehmedović, taekwondo
  • Mustafa Hebib, džudo
  • Ali Šljivo, boks
  • Sara Plakalović, skijaško trčanje
  • Milivoje Mačar, alpsko skijanje
  • Ermin Raščić, brzo klizanje

Olimpijske stipendije za mlade nade, namijenjene za učešće sportista na trening kampovima, takmičenjima kao i za njihov trenažni proces.

Potpisivanju ugovora o stipendiranju prisustvovali su čelnici Olimpijskog komiteta BiH, predsjednik prof. dr Milanko Mučibabić, potpredsjednici dr sci. Izet Rađo i gosp. Marijan Kvesić, kao i članovi Izvršnog komiteta OK BiH.

"Ovo je još jedan značajan doprinos Olimpijskog komiteta BiH našim najboljim sportistima. Značaj ovog projekta je u činjenici da prepoznajemo mlade nade, buduće vrhunske seniore i zasigurno olimpijce koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na nekim od narednih izdanja olimpijskih igara. Iskreno se nadamo da u ovoj podršci i prepoznavanju mladih sportskih nada nećemo ostati usamljeni", izjavio je prof. dr Mučibabić, predsjednik OK BiH.

Dodjela stipendija sportistima
Foto: Olimpijski komitet BiH: Dodjela stipendija sportistima

"Hvala Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine što je prepoznao značaj investiranja u mlade sportiste. Daću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje i podršku“, poručila mlada perspektivna sportistkinja Iman Avdić.

🔊 Deset stipendija za mlade olimpijske nade Bosne i Hercegovine!🇧🇦 ➡️ Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine nastavlja...

Posted by Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine on Wednesday, February 8, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije