Poznato zašto je golman Juventusa napustio teren: 'Evo zašto sam plakao...'

0
Radiosarajevo.ba
Poznato zašto je golman Juventusa napustio teren: 'Evo zašto sam plakao...'
Foto: Sky Sports / Wojciech Szczesny

Izlazak Wojciecha Szczesnyja iz igre u suzama obilježio je prvo poluvrijeme prve četvrtfinalne utakmice Europske lige između Juventusa i Sportinga u Torinu.

Szczesny je u 41. minuti susreta zatražio liječničku pomoć primivši se za prsa, a nekolicina njegovih suigrača bila je vidno zabrinuta. Nakon dvominutnog tretmana poljski golman je odšetao do klupe u suzama, a Juventusovi navijači ispratili su ga pljeskom.

Poslije utakmice završio je ekspresno na pretragama koje su obavljene na licu mjesta na stadionu, a skupio je i snage objasniti što mu se dogodilo.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

"Borio sam se doći do daha. Bio sam anksiozan i uplašen i zato sam plakao", objasnio je Szczesny.

"Srećom, sada sam dobro. Obavili smo liječnički pregled i sve je u redu. Testovi su pokazali da nema problema", dodao je vratar Juventusa.

Riječi su to kakve je svakako lijepo čuti nakon scena koje su zabrinule sve navijače na Allianz Stadiumu u Torinu.

Scezsny je jedan u nizu slavnih nogometaša koji je posljednjih godina imao zdravstvenih tegoba. Podsjećamo, Christiana Eriksena su liječnici oživljavali na terenu na Euru 2020. godine nakon srčanog zastoja, dok je problema s disanjem imao i Sergio Agüero 2021. godine u dresu Barcelone. Kasnije je Argentincu dijagnosticirana srčana aritmija zbog čega se prijevremeno umirovio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije