Uz pjesmu Zmajevi dočekali igrača škotskog Celtica, Jozu Šimunovića

Radiosarajevo.ba
Uz pjesmu Zmajevi dočekali igrača škotskog Celtica, Jozu Šimunovića
Odbrambeni igrač škotskog Celtica Jozo Šimunović odlično je prihvaćen među saigračima u reprezentaciji Bosne i Hercegovine nakon što je odbio da igra za Hrvatsku.

 Sjajnu atmosferu krunisali su pjesmom Dine Merlina Moj je život Švicarska.

Šimunović je odbio Hrvatsku i javno obznanio da ne želi igratu za tu reprezentaciju za koju je nastupao u svim selekcijama od U-14 do U-21.

Zvijezda Celtica tako će sada debitirati u redovima Zmajeva u meču protiv Kipra.

Prije nego zaigra meč, Šimunović je morao pred ostalim bh. reprezentativcima tokom večere ustati i otpjevati Merlinovu pjesmu. Za to vrijeme Zmajevi su mu aplaudirali.

Ovaj 23-godišnji defanzivac već je privukao pažnju drugih klubova, prvenstveno Burnleya i Spartaka iz Moskve, piše The Scottish Sun.

SunSport je ekskluzivnu otkrio da šef Bordo ekipe (The Clarets) Sean Dyche spreman je ponuditi 10 miliona funti za Šimunovića, nakon što je šef skauta Burnleya Martin Hodge ga posmatrao u akciji tokom augusta.

Također, saznaje se da Spartak iz Moskve se raspitivao o bosanskom odbrambenom igraču, jer su ga skautirali tokom ljeta.

Šimunović je imao problema sa fitnesom zadnje dvije godine, i odigrao je svega 57 utakmica. Presjedio je na klupi u revanš meču play-offa Lige prvaka protiv Astane u Kazahstanu.

U augustu 2015. godine Šimunović je stigao u Celtic iz Dinamo Zagreba za 4 miliona funti, a ima zaključen ugovor do 2020. godine.

Umalo je prošle sezone prodan Torinu, ali u nekom trenutku nisu se uspjeli dogovoriti oko ugovora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije