Zvijezda bolja od Željezničara, Modriči bod u Laktašima

Radiosarajevo.ba
Zvijezda bolja od Željezničara, Modriči bod u Laktašima

Završene su prve tri utakmice trećeg kola premier lige Bosne i Hercegovine.

Prve gostujuće bodove u ovom kolu ostvarili su nogometaši Modriče odigravši neriješeno (1-1) na gostujućem terenu u Laktašima.

Laktaši su došli u vodstvo već u 16. minuti preko Karalića dok je konačnih 1-1 postavio Duško Stajić sredinom drugog poluvremena. Do kraja su Laktaši bili bolja ekipa ali svoju terensku nadmoć nisu uspjeli krunisati pogodkom.
Ekipa Zorana Ćurguza je i nakon trećeg kola neporažena pa bi ukoliko ovako nastave, ekipa Modriče mogla stanovati u gornjem dijelu premier lige Bosne i Hercegovine.

Sloboda je na gostovanje u Trebinje putovala spasiti čast. Za to im je bila potrebna samo jedna minuta, ali snove Tuzlaka o osvojenom bodu iz Trebinja srušio je Zečević koji je golom u zadnjoj minuti donio pobjedu Leotaru pa su se Police i nakon ovog kola pokazale kao teška prepreka za timove iz premier lige. Obje ekipe imale su svoje svijetle trenutke mada ekipa iz Tuzle može žaliti za propuštenom prilikom jer su imali nekoliko dobrih prilika preko Okanovića i Ćehajića da postignu gol, ali se mreža Leotara danas nije zatresla pa su Tuzlaci pognutih glava napustili stadion u Trebinju.

Željezničar danas nije uspio ostati neporažen nakon što mu je to uspjelo u prva dva kola. Bolja od Željezničara, danas je bila ekipa Zvijezde koja je slavila zasluženu pobjedu rezultatom 2-1. Prvo poluvrijeme su obje ekipe igrale otvoreno, najbolju priliku za goste propustio je Slaven Kovačević kada se našao sam ispred gola Zvijezde ali je golman Karić zaustavio njegov udarac. U drugom poluvremenu igrači Zvijedze krenuli su ofanzivno od samog početka a već u 50. minuti, Nermin Huseinbašić je zatresao mrežu Željezničara, na 2-0 je povisio Armin Delić dok je utješni gol za Željezničar dijelo Samira Bekrića iz jedanaesterca.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije