"Zvijer" od napadača Said Hamulić: Šta ako dobijem poziv Bosne i Hercegovine?

2
Radiosarajevo.ba
"Zvijer" od napadača Said Hamulić: Šta ako dobijem poziv Bosne i Hercegovine?
Foto: Instagram / Said Hamulić

Napadač bh. korijena Said Hamulić pravo je otkriće ovosezonske poljske Ekstraklase.

Mladi fudbaler (21) briljira u tamošnjem šampionatu jer je do sada postigao sedam golova ove sezone, a s obzirom da je rođen i odrastao u Nizozemskoj ima pravo nastupati za ovu zemlju.

Ipak, ističe kako mu ova zemlja nije ostala u lijepom sjećanju jer tamo nije mogao biti primjećen i pored činjenice da je dosta talentovaniji od vršnjaka.

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Iskreno, nemam idola među nizozemskim fudbalerima. Kada sam otišao iz ove zemlje, prestao sam pratiti reprezentaciju Nizozemske i njihove klubove. Nisu me voljeli, odbili su me i više me ne zanimaju”, rekao je Hamulić, prenosi N1.

Britanski mediji pišu o Željinom dragulju koji je stigao u Manchester United

Britanski mediji pišu o Željinom dragulju koji je stigao u Manchester United

Hamulić se iskazao u Litvaniji gdje je igrajući za Suduvu i Dainavu na 49 mečeva postigao 22 gola i upisao dvije asistencije.

“Ne tako davno, nakon igranja u Litvaniji, imao sam ponudu jednog manjeg kluba iz Eredivisije, ali nisam se želio vratiti. Agent je moju odluku nazvao ludom smatrajući da je to bila odlična ponuda“, rekao je Hamulić.

Za razliku od Nizozemske, ističe kako gaji simpatije prema Bosni i Hercegovini.

Dio moje porodice i dalje živi u BiH. Trudim se barem jednom godišnje otići u Bosnu. Osjećam vezu sa tom zemljom, ponekad mislim da bih mogao igrati čak i za reprezentaciju BiH”, jasan je Hamulić.

Na pitanje novinara poljskog Weszloa šta stoji na putu za dobijanje bh. pasoša, Hamulić otkriva kako je već predao zahtjev za naš pasoš.

Još nemam bosanskohercegovački pasoš. Prije par mjeseci sam se prijavio, a ako dobijem poziv tamošnje selekcije, nikad ne reci nikad”, rekao je mladi napadač.

Fudbaler Stal Mieleca i sinoć je postigao gol u pobjedi nad Korom iz Kielcea (2:0). Ukupno na kontu ima sedam pogodaka i tri asistencije nakon 12 odigranih mečeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije