Žujo za RadioSarajevo: Osim će biti novi trener

Radiosarajevo.ba
Žujo za RadioSarajevo: Osim će biti novi trener

Nedavno izabrani predsjednik Željezničara, Sabahudin Žujo u kratkom telefonskom razgovoru za RadioSarajevo rekao je da bi Amar Osim, najtrofejniji trener u istoriji tima sa Grbavice trebao ponovo sjesti na klupu Plavih.

"Ako sve prođe kako treba, Osim će biti trener", potvrdio je Žujo za naš portal.

Vezano: Sabahudin Žujo novi-stari predsjednik Željezničara

Osim je navodno prihvatio ponuđene uvjete, a ostalo je samo nekoliko sitnica da se dogovore. Mlađi Osim trebao bi imati odriješene ruke oko dovođenja novih igrača na Grbavicu.

Sada je već izvjesno da će Demir Hotić, koji je na klupi Željezničara sjedio svega šest mjeseci i bez zapaženijeg rezultata, napustiti Grbavicu.

Željezničar je sa Žujom na čelu i Osimom na klupi ostvario najveće klupske ligaške uspjehe, ali i do tada najbolji plasman na evropskim takmičenjima.

Pored dobrih rezultata igra Plave lokomotive bila je prepoznatljiva sa dosta lijepih poteza što je mamilo publiku na stadione širom Bosne i Hercegovine.

Tim sa Grbavice je pod Osimovom palicom osvojio dvije titule prvaka države i dva Kupa BiH.

Kada je napustio Željezničar Amar se pridružio ocu Ivici u JEF Unitedu. Nakon što je legenda bh. nogometa Ivica Osim preuzeo selektorsku funkciju Japana, Amar je postao glavni trener. Sa JEF-om je osvojio japanski Liga kup 2006. ali je iduće sezone zbog loše igre tima u ligi dobio otkaz.

Podsjetimo na sjednici Skupštine F.K. Željezničar u ponedjeljak 15. juna Sabahudin Žujo jednoglasno je izabran za novog predsjednika kluba.

Potpredsjednik Željezničara trebao bi biti Nijaz Brković, a u novu upravu trebala bi uči i dva, možemo slobodno reći legnedarna igrača Almir Gredić i Hadis Zubanović.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije