Zrinjskom mostarski derbi, Slavija nadigrala Modriču

Radiosarajevo.ba
Zrinjskom mostarski derbi, Slavija nadigrala Modriču

Nogometna dešavanja 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine zasjenio je val nasilja u Širkom Brijegu, gdje je u sukobima smrtno stradao jedan navijač Sarajeva. Utakmica koju su na Pecari trebali igrati Široki i Sarajevo je odgođena.

Vezano: Neredi u Širokom Brijegu, poginuo navijač FK Sarajeva

U Mostaru je Zrinjski u derbiju protiv Veleža slavio pobjedom od 2:1. U prvih petnaest minuta Zrinjski je pokazao veću terensku inicijativu te su već u 13. minuti došli do vodstva. Nakon trećeg kornera Zrinjskog i ubačaja Igora Muse, potpuno usamljen u kaznenom prostoru mladi Marin Aničić loptu u mrežu prebacuje preko golmana Veleža.

Šok igrača Veleža trajao je kratko. Već u 15. minuti zaprijetili su Zrinjskom, a nedugo zatim su izjednačili preko Dženana Zaimovića. 1:1 je rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U drugom dijelu susreta igra je bila nešto pasivnija u odnosu na prvo poluvrijeme. Taman kada se mislilo da će mostarci podijeliti bodove, situaciju je u korist Zrinjskog preokrenuo Kordić u 84. minuti.

U Istočnom Sarajevu danas su bili idealni uslovi za igru, a utakmicu između Slavije i Modriče danas je pratilo nešto više od 300 gledalaca. Do vodstva je domaće volej-udarcem doveo Šćepanović u 23. minuti. Na samom početku drugog poluvremena igrač Slavije Vlastimir Jovanović je povećao vodstvo , a desetak minuta kasnije domaći su preko Todorovića slavili za 3:0.

Gosti su uspjeli tek da smanje vodstvo preko Vladana Kujundžića, a i taj gol je "poništio" Nemanja Šešljija pogotkom za 4:1 u sudijskoj nadoknadi.

Premijer liga BiH, 9. kolo, rezultati:

Slavija - Modriča 4:1

Zrinjski - Velež: 2:1

Široki - Sarajevo (odgođeno)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije