Zrinjski u Mostaru savladao Radnik: Plemići preuzeli vrh tabele

1
Radiosarajevo.ba
Zrinjski u Mostaru savladao Radnik: Plemići preuzeli vrh tabele
Foto: HŠK Zrinjski / Zrinjski - Radnik

U Mostaru je odigrana u srijedu zaostala utakmica trećeg kola WWin lige između Zrinjskog i Radnika iz Bijeljine, a konačni rezultat na kraju susreta glasio je 2:0.

Već odmah u petoj minuti domaći su prijetili preko Ćavara koji je šutirao sa vrha šesnaesterca, ali do promjene rezultata nije došlo. Desetak minuta poslije Radnik je pokušao, ali je na kraju signalizirana ofsajd pozicija, već u idućem napadu Plemići su pokušali preko Topića, međutim siguran je bio golman gostujućeg tima.

Ipak aktuelni viceprvak BiH je do prednosti stigao u 23. minuti kada je Ćavar sjajno ubacio, a Mulahusjenović je matirao Samurovića.

Azem Vllasi: 'Teško Bosni koja mora slušati Dodika, čudi me šutnja zvaničnog Sarajeva'

Azem Vllasi: 'Teško Bosni koja mora slušati Dodika, čudi me šutnja zvaničnog Sarajeva'

Golman Radnika se sjajno istakao i tri minute poslije kada je odbranio šut Surdanovića. Do kraja poluvremena imali su domaći još nekoliko prilika, ali do promjene rezultat nije došlo.

Na otvaranju drugog poluvremena pokušali su domaći preko Mulahusejnovića, ali je lopta otišla preko gola gostujućeg tima.

Golman Zrinjskog intervenisao je u 56. minuti kada ga je Crepaldi pokušao matirati. Pokušao je i Teodorović, međutim i tada je Marić bio siguran.

Sredinom poluvremena nije bilo prilika u Mostaru i to je trajalo sve do 70. minute kada je Ćuže pokušao glavom, međutim nije bilo precizno.

Samo četiri minute poslije Nardin Mulahusejnović je pogodio mrežu radnika, ali je Ljajić uz pomoć VAR sobe signalizirao ofsajd poziciju, te poništio gol Plemića.

Đorđe Pantelić je imao sjajnu priliku u 82. minuti kada je izašao sam na golmana Marića, ali nje na kraju lopta otišla poreg gola Marića.

Konačni rezultat utakmice postavio je David Čamber u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Na kraju Plemići su slavili domaći igrači i tako su sa 22 boda zasjeli na prvo mjesto tabele, dok je Radnik ostao na osmom mjestu sa deset bodova.

WWin liga BiH, 3. kolo:

Zrinjski – Radnik 2:0 (Mulahusejnović 23', Čamber 90+4')

Stadion: Pod Bijelim brijegom (Mostar) Sudija: Nihad Ljajić (Sarajevo)

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Mašić, Ćorluka, Mulahusejnović, Malekinušić, Ivančić, Surdanović, Topić, Ćavar, Tičinović.

RADNIK: Samurović, Josipović, Krajišnik, Vasić, Crepaldi, Pantelić, Gavrić, Perišić, Mehanović, Teodorović, Maričić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije