Zrinjski slavio u Doboju kod Kaknja, Velež opet poražen, Zvijezda i Široki remizirali

Radiosarajevo.ba
Zrinjski slavio u Doboju kod Kaknja, Velež opet poražen, Zvijezda i Široki remizirali
FOTO: Facebook / HŠK Zrinjski

U 7. kolu Premijer lige, Zvijezda 09 i Široki Brijeg su odigrali meč bez golova u Ugljeviku.

Iako pogodaka nije bilo, uzbuđenja nije nedostajalo i obje ekipe su imale svoje prilike. Igralo se u intervalima, pa su na početku Blagojević i Badji prijetili golu gostiju.

Na drugoj strani, pokušaje Bagarića i Ćorića zaustavio je Manojlović. Sredinom poluvremena Predragović i Badji su imali odlične prilike za domaće koje nisu realizovali i na odmor se otišlo bez golova.

U nastavku je Široki bio bolji rival. Mladi golman Manojlović je u dva navrata zaustavio udarce Bagarića u vrlo dobrim situacijama i spasio je svoj tim poraza, te je do kraja ostalo 0:0, piše Scsport.

Zrinjski je s dva gola duboko u sudijskoj nadoknadi došao do pobjede u Doboju kod Kaknja.

Osim situacije u kojoj su domaći fudbaleri tražili penal, većih uzbuđenja u prvom poluvremenu nije bilo. Šanse su postojale, ali nisu bile tako opasne.

Početkom drugog dijela Lendrić je zatresao mrežu gostiju, ali pogodak je opravdano poništen zbog ofsajda.

Uznemirujuća situacija desila se nekoliko minuta prije kraja. Golman Mladosti Bukvić povrijeđen je teško u sudaru sa saigračem Isakovićem. Na kraju je kolima Hitne pomoći iznesen sa stadiona, a na golu ga je zamijenio igrač iz polja, stoper Ivan Dujmović, jer su sve tri izmjene bile iskorištene. On ipak nije uspio sačuvati mrežu do kraja.

I kada se činilo da će se Mladost odbraniti, Jakovljević je duboko u nadoknadi postigao gol glavom nakon ubačaja Čirjaka. Ubrzo zatim u listu strijelaca upisuje se i Lendrić.

Ekipa Radnika odnijela je sva tri boda iz Vrapčića. Bijeljinci su ostvarili minimalnu, ali itekako dragocjenu pobjedu, dok Velež s ovim porazom i dalje ostaje na predzadnjem mjestu prvenstvene tabele.

Nakon uvodnog ispitivanja snage, uslijedile su dobre šanse na obje strane. Fajić nije iskoristio svoju ispred gola Radnika, dok je Pecin šut odbranio vratar Veleža Bobić. Golman domaćih iskazao se i kod šuta Maksimovića, može se reći da je doslovce bio najzaslužniji što je poluvrijeme zaključeno sa 0:0 na semaforu.

U drugom dijelu Velež je preuzeo inicijativu, stvorio nekoliko prilika. Međutim, neefikasni domaći fudbaleri nisu nijednu iskoristili i uslijedila je kazna. Maksimović je u 69. minuti konačno savladao Bobića i doveo Radnik u vodstvo.

Rođeni su zatim pokušavali na sve načine doći do izjednačenja, ali Bijeljinci su se uspjeli odbraniti i doći do kompletnog plijena, piše Scsport.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije