Zrinjski predstavio novog trenera: 'Nisam došao da budem treći, četvrti ili peti'

1
Radiosarajevo.ba
Zrinjski predstavio novog trenera: 'Nisam došao da budem treći, četvrti ili peti'
Foto: Screenshot / Željko Petrović, novi trener HŠK Zrinjski

Zrinjski, aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, na zvaničnoj konferenciji za medije predstavio je novog šefa stručnog štaba Željka Petrovića.

58-godišnji stručnjak je s Mostarcima potpisao ugovor do 1. juna 2025. godine. Istakao je kako je svjestan da ga čeka težak zadatak.

“Uvijek sam imao teške zadatke, i kao igrač sam mora dosta da trčim, prvo za Savićevićem i Mijatovićem pa onda za Bobanom i za Šukerom, ali sam se uvijek izvlačio na znanje i na borbu”, rekao je Petrović na početku, pa nastavio:

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

“Ipak, prvo što bih istakao je to da sam ponosan što sam trener klubu koji u kompletnoj regiji ima jednu ogromnu reputaciju. Zrinjski je osmostruki prvak države, osvajač dva Kupa BiH i klub koji je napravio iskorak igranja u Evropi. To je za veliko poštovanje, ne samo za rukovodstvo kluba, ali i za sve trenere koji su radili tokom ovih godina”, dodao je on, prenosi Faktor.

Petrović je potom naglasio da je oduševljen načinom kojim je dočekan u ekipi Zrinjskog.

“Poznajem neke trenere koji su ovdje radili, to su moji prijatelji i ja sam u kontaktu sa njima u vezi svega. Svi znate kako je Zrinjski počeo, od -10 da ne pretjerujemo, a došli su do toga da su kolektiv koji se mnogo cijeni. Sjećam se kada sam bio gost Utrechta i kada ih je Zrinjski izbacio, ja sam već tada rekao da ih treba biti sramota jer jedan njihov igrač košta kao čitava ekipa Zrinjskog koji je u tom momentu pokazao o kakvom se timu radi“, naglasio je Petrović, pa zaključio:

“Zbog toga nisam puno razmišljao kada sam dobio ponudu, odmah sam rekao hoću bez puno pregovaranja. Naravno svima su nama bitne finansije, svi u klubu rade za to, ali ja napominjem, ja ovdje nisam došao da bih zaradio i sebe napravio važnim nego sam toliko srećan što sam ovdje, evo svaki dan koji provedem ovdje mi je kao da sam potpisao za neki klub iz Premijer lige Engleske jer su me ljudi dočekali od prvog dana na gospodskom nivou. Ja sam ovdje došao da budem prvi, ne treći, četvrti ili peti. Razlog za to je veličina koju je pokazao Zrinjski, jer iako imaju nešto slabiju sezonu, oni nisu pali sa prvog na šesto mjesto već su i dalje konkurentni”, poručio je novi trener Mostaraca, piše scsport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije