Zrinjski gostuje Olimpiku

Radiosarajevo.ba
Zrinjski gostuje Olimpiku

Foto: Dado Ruvić

U nedjelju se igra posljednja utakmica desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Aktualni prvak države, ekipa Zrinjskog gostuje kod Olimpika.

Plemići na Grbavicu dolaze znatno oslabljeni, a listi odavno povrijeđenih igrača priključili su se Afadize i Stojanović, a utakmicu će zbog kartona propustiti i Krešimir Kordić.

"Imamo dosta problema s ozljedama, ali se nadam da ćemo ipak uspjeti pružiti dobru partiju i u Mostar se vratiti s pozitivnim rezultatom", rekao je trener Zrinjskog Dragan Jović.

"Sama činjenica da je Zrinjski aktuelni prvak naše države poziva na oprez. Gledao sam par njihovih utakmica i vidio sam da raspolažu kvalitetom, te da zaslužuju svaki respekt. Ipak, mislim da i mi imamo kvalitet i da možemo do pobjede u ovom meču", kaže trener Olimpika Vlatko Glavaš.

"Ovo će biti moja šesta utakmica kao šefa stručnog štaba Olimpika i vidljivo je da je i nama forma u uzlaznoj putanji. Sportski je da očekujemo pobjedu i nova tri boda u ovoj utakmici", dodao je on.

U ekipi Vukova zbog žutih kartona neće biti Spalevića i Kolarova.

Utakmica između Olimpika i Zrinjskog igra se danas s početkom u 15 sati na Grbavici. Glavni sudac je Danijel Pajić iz Bijeljine.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije