Zrinjski dočekuje Slovan

Radiosarajevo.ba
Zrinjski dočekuje Slovan

Igrači prvaka Bosne i Hercegovine za prošlu sezonu, Zrinjskog u srijedu dočekuju ekipu Slovana u okviru drugog pretkola Lige prvaka.

U Mostaru vlada optimizam pred ovaj susret gdje svi vjeruju da ekipa može ostvariti dobar rezultat pred uzvratni susret u Bratislavi.

"Atmosfera u klubu je stvarno odlična, svi sa nestrpljenjem čekamo srijedu i u biti cijela godina se igra zbog toga izlaska u Europu. Te dvije utakmice puno znače tako da smo sve svoje snage usmjerili ka Slovanu i vidjet ćemo kako će to na kraju ispasti", rekao je novi igrač Plemića Mate Dragičević za portal zrinjski.info i dodao da se nada prolazu.

"Gledali smo par njihovih utakmica, ja sam igrao u Slovačkoj i poznajem ekipu Slovana. Protiv njih se može igrati, a Zrinjski ima kvalitetu da može proći slovačkog prvaka. Naravno ulog je veliki, ipak su to kvalifikacije za Ligu prvaka, te će nam trebati dosta koncentracije i tu se najmanje greške mogu skupo platiti", dodao je Dragičević.

Trener Mostaraca Dragan Jović smatra da je njegova ekipa u potpunosti spremna za utakmicu sa Slovanom, ali kako kaže i za predstojeću sezonu u kojoj će jurišati na duplu krunu.

"Nadamo se pozitivnom rezultatu, a takav je svaka pobjeda, po mogućnosti bez primljenog gola", rekao je trener bh. prvaka.

Treneru Erbezu na raspolaganju neće biti Igor Musa ali bi on trebao igrati u uzvratnoj utakmici u Bratislavi. Dva igrača iz Gane Stanley Afedzie i Prince Bobby prema Jovićevim riječima spremni su za samo jedno poluvrijeme.

Utorak:

EB/Streymur (Farska Ostrva) - APOEL Nicosia (Kipar) 0:2
Ekranas (Litvanija) - FK Baku (Azerbejdžan) 2:2
Rhyl (Vels) - Partizan (Srbija) 0:4
Makedonija Skoplje (Makedonija) - BATE Borisov (Belorusija) 0:2
Pyunik Yerevan (Jermenija) - Dinamo Zagreb (Hrvatska) 0:0

Srijeda:

Zrinjski (BiH) - Slovan Bratislava (Slovačka)
Ventspils (Letonija) - Dudelange (Luksemburg),
Inter Turku (Finska) - FC Sheriff (Moldavija),
WiT Tbilisi (Gruzija) - NK Maribor (Slovenija),
Levski (Bugarska) - Sant Julia (Andora),
Maccabi Haifa (Izrael) - Glentoran (S.Irska),
KF Tirana (Albanija) - Stabaek (Norveška),
Debrecin (Mađarska) - Kalmar (Švedska),
FC Copenhagen (Danska) - Mogren (Crna Gora),
RB Salzburg (Austrija) - Bohemians (Irska),
Wisla Krakow (Poljska) - Tallinna FC Levadia (Estonija),
Zrinjski (BiH) - Slovan Bratislava (Slovačka)
Hafnarfjordur (Island) - Aktobe Lento (Kazahstan).

Revanš utakmice igraju se 21. i 22. jula.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije