Zrinjski bolji od Slovana

Radiosarajevo.ba
Zrinjski bolji od Slovana

Prvak naše zemlje će za sedam dana u Bratislavi braniti minimalnu prednost od 1:0 koju je večeras u Mostaru stekao vrlo dobrom igrom i veoma bitnim golom Krešimira Kordića u 48. minuti meča.

Nakon dobrog otvaranja Zrinjskog, gosti su prvom prilikom preko Samuela Slovaka u 14. minuti započeli svoj period dominacije koji je desetak minuta kasnije donio i dobru priliku za Radeka Dosoudila. Mreža Igora Melhera, ipak, nije ozbiljnije ugrožena te su nogometaši našeg prvaka svojom dominacijom priveli kraju prvo poluvrijeme.

Sam prvi dio igre, koji je okončan dobrom prilikon Pavla Sušića, je donio čak sedam kornera Zrinjskog, ali igrači tima iz Mostara niti jedan od njih nisu uspjeli pretvoriti u izgledniju priliku. Ovaj period igre je donio i žute kartone za oba štopera Zrinjskog, Marija Ivankovića i Tonija Šunjića, ali srećom to im nije stvorilo veće probleme u nastavku meča.

Drugo poluvrijeme je donijelo savršeno otvaranje za našeg prvaka jer se mreža Slovana zatresla već u 48. minuti kada je veoma bitan gol postigao Krešimir Kordić. Još jednom je po lijevoj strani odličan posao obavio Igor Žuržinov, a nakon što je prvo udarcem glavom zatresao stativu, Kordić je odbijenu loptu konačno pospremio u mrežu Davida Bičika za veliko slavlje navijača Zrinjskog.

Pet minuta nakon šoka koji im je priredio gol Kordića su gostujući nogometaši su preuzeli inicijativu. Melher je prvo u 53. minuti zaustavio udarac Kornela Salate, a samo dvije minute kasnije i pokušaja Pavola Masaryka.

Nakon što nisu uspjeli da ekspresno dođu do izjednačenja, opao je ritam igre gostujućih nogometaša koji su još jednom preko Masaryka zaprijetili u 64. minuti nakon čega je uslijedio mirniji period igre.

Završnica susreta koji je večeras igran u paklenom Mostaru nije donijela očekivan pritisak gostujućih izabranika Dušana Uhrina na koje je očito djelovala i velika sparina. To je omogućilo igračima našeg prvaka da mirno privedu susret kraju te se nakon poslednjeg zvižduka glavnog sudije Douglasa McDonalda okrenu revanšu u kojem će braniti minimalnu prednost od 1:0.

Uzvratna utakmica na rasporedu je 21. jula u Bratislavi.

utorak:
Makedonija (Mak) - BATE Borisov (Blr) 0:2
Pyunik (Arm) - Dinamo Zagreb (Hrv) 0:0
EB/Streymur (F.Ot) - APOEL Nicosia (Kip) 0:2
Ekranas (Lit) - FK Baku (Aze) 2:2
Rhyl (Wal) - Partizan (Srb) 0:4

srijeda:
Zrinjski (BiH) - Slovan Bratislava (Svk) 1:0
Ventspils (Lat) - Dudelange (Lux) 3:0
Inter Turku (Fin) - FC Sheriff (Mol) 0:1
WIT Georgia (Gru) - NK Maribor (Slo) 0:0
Levski Sofia (Bug) - Sant Julia (And) 4:0
Maccabi Haifa (Izr) - Glentoran (SIr) 6:0
Debrecen (Mađ) - Kalmar (Šve) 2:0
KF Tirana (Alb) - Stabaek (Nor) 1:1
FC Copenhagen (Dan) - Mogren Budva (CrG) 6:0
RB Salzburg (Aut) - Bohemians (Irs) 1:1
Wisla Krakow (Polj) - Levadia (Est) 1:1

sportin.ba/fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije