Zoran Rajović za Radiosarajevo.ba: Moje prijateljstvo s Lukom Modrićem

A. Sokolović
Zoran Rajović za Radiosarajevo.ba: Moje prijateljstvo s Lukom Modrićem
Foto: Radiosarajevo.ba / Zoran Rajović i Luka Modrić

Cijeli svijet proteklih dana priča o Luki Modriću. Nakon što je sjajni hrvatski reprezentativac i igrač Real Madrida na Svjetskom prvenstvu u Rusiji proglašen za najboljeg igrača Mundijala, u ponedjeljak je stigla još jedna nagrada za sjajnog Vatrenog univerzalca - Zlatna lopta prestižnog magazina "France Football".  

Žestoka poruka: Ronaldova sestra i prijatelji popljuvali Modrića i Zlatnu loptu

Najbolji na svijetu: Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu

Reakcija Modrića nakon što je sin Luka postao najbolji: Sine moj, ti si moj genij...

Poznato je da je Luka na početku svoje karijere, s 18 godina u sezoni 2003./2004. jedan dio karijere proveo u Zrinjskom iz Mostara. 

Upoznavanje Luke i Zorana

Tada je imao priliku da ga upozna, u to vrijeme jedan od najboljih napadača Premijer lige BiH, Zoran Rajović

Iste sezone Rajović je sa Zrinjskim osvojio naslov prvaka Premijer lige BiH, proglašen je najboljim igračem i strijelcem lige, a svoje prijateljstvo s Modrićem nastavio je svih ovih godina. 

Modrić je trenutno u Madridu, a Rajović, kojeg naši navijači još pamte kao igrača FK Glasinac sa Sokoca i sarajevskog Olimpica, za hljeb zarađuje kao trener u kanadskom Torontu, u klubu FC Scarborough.

Iako su se razišli prije skoro 14 godina, Luka i Zoran, koji je inače rođen u Vinkovcima, a ima i pasoš BiH i Srbije, redovno su u kontaktu.  

Zoran Rajović - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Zoran Rajović

Rajović je tako za Radiosarajevo.ba ispričao kako je prvi put sreo Luku te njihove susrete na terenima u Premijer ligi, a prijateljstvo se kasnije nastavilo i u Madridu, gdje je Zoran često gost Modrića.  

"Luku sam prvi put sreo na Sokocu, kada sam ja igrao za Glasinac, on za Zrinjski. Kasnije mi je kazao da im je trener Zrinjskog uvijek govorio - ako zaustavite Zorana, završili ste pola posla. U to vrijeme sam igrao u vrhunskoj formi, a Luka je bio odličan momak", priča Rajović za naš portal.  

Iako su se putevi Luke i Zorana razišli sa odlaskom Modrića iz Premijer lige u engleski Tottenham, njihovo prijateljstvo traje i danas.  

"Prošle godine sam bio Lukin gost u Madridu. Proveo sam kod njega pet prekrasnih dana, a spojio nas je Lukin veliki prijatelj Davor Landeka. Rekao je da dođem kod Modrića u Madrid i uživao sam u druženju s njim. Gledao sam treninge, bio na utakmici protiv Seville (4:1) i upoznao još Cristiana Ronalda, Matea Kovačića...", nastavlja Rajović, koji u Kanadi, osim što je trener, radi i kao agent za igrače, a iza sebe ima nekoliko jakih realiziranim transfera (Buljat, Petković, Komazec..., Veselinovića je doveo u Zrinjski, op. a.).  

Rajovića je obradovalo vijest da je Modrić dobio još jedno vrijedno priznanje - Zlatnu loptu, čime je prekinuo 11-godišnju dominaciju Ronalda i Lea Messi ja.  

Lukin uspjeh za cijeli region

"Lukin uspjeh je i uspjeh cijelog regiona. Zlatna lopta je za njega velika i zaslužena nagrada. No, naglasio bih da je to priznanje za cijelu regiju, za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, pa i Srbiju. Luka je igrao u Premijer ligi i kada mediji u svijetu govore o njegovoj karijeri, moraju povući da je nosio i dres Zrinjskog. Ponosan sam da smo igrali u istom klubu, radujem se svakoj njegovoj nagradi ", iskren je Rajović.  

Jedan od nekadašnjih najboljih igrača Premijer lige BiH za Radiosarajevo.ba je otkrio kada će on i Luka imati novi susret i to - uskoro. 

 "Planirali smo da se vidimo u martu naredne godine, kada Real bude igrao protiv Barcelone. Do tada se nadam da će Luka osvojiti još priznanja, a i ja vjerujem da bih nakon premijernog prošlogodišnjeg finala, ove sezone mogao doći do prve titule u Kanadi. Šta god da se dogodi, Lukino i moje prijateljstvo će trajati, ono je neraskidivo,", povukao je Zoran Rajović za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije