Znate li ko je dedo heroja Tuzle City koji je jučer postigao dva gola za dvije minute?

3
Radiosarajevo.ba
Znate li ko je dedo heroja Tuzle City koji je jučer postigao dva gola za dvije minute?
Foto: Tuzla City / Salko Nargalić

 Sasvim sigurno da će igrač Tuzle Cityja, Salko Nargalić (20), čitavog života pamtiti jučerašnji dan.

Naime, mladi fudbaler jučer je bio istinski heroj tuzlanskog tima u njihovom prvom evropskom meču.

Za protivnika su imali Tre Prenne iz San Marina. Tuzlaci su dominirali skoro čitav meč. Stvarali su šanse, pogađali su prečku, stativu, promašili penal, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Trener bh. tima Dragan Jović u 86. minutu u igru je uveo Salku Nargalića koji je nedugo zatim u sudijskoj nadoknadi postigao dva gola za veliku pobjedu njegovog tima i vjerovatni plasman u dugo kolo kvalifikacija Konferencijske lige.

“Sjajni utisci, dobio sam priliku, iskoristio je – zabio dva gola, hvala Bogu. Sada da nastavimo ovako” poručio je Nargalić.

Inače, malo je poznato da je ovaj bivši napadač omladinskih selekcija Sarajeva, a kasnije i Željezničara, unuk poznate osobe.

U pitanju je kultni sarajevski ugostitelj Sejo Brajlović, poznat po svom humanitarnom radu i vrhunskoj usluzi u svom nadaleko poznatom ugostiteljskom objektu.

Revanš utakmica između Tuzle Cityja i Tre Pennea na rasporedu je za šest dana na stadionu Grbavica u Sarajevu, a pobjednik će u narednoj rudni snage odmjeriti sa slavnim AZ Alkmaarom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije